Muş toprak kaybı yaşarken, Bitlis genişledi

Bitlis'in Ahlat ilçesi ile Muş'un Bulanık ilçesi arasında mera arazileri üzerindeki sınır uyuşmazlığı mahkemeye taşındı. Mahkeme, sınır değişikliğini karara bağladı.

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Alakır köyü ile Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Arı köyü arasında süregelen sınır uyuşmazlığı mahkeme kararıyla sonuçlandı, bu durumda iki ilçenin sınırları değişti.

Ahlat'a bağlı Alakır köyü sakinleri, mera arazilerinin bir kısmının Bulanık'a bağlı Arı köyüne ait olduğunu iddia ederek, konuyu mahkemeye taşımıştı.

Köy sakinlerinin avukatı Muhammed Akif Koçak, yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl süren dava sürecinin ardından mahkemenin Ahlat'ın lehine karar verdiğini belirtti.

Köy sınırlarının değişmesiyle ilçe sınırlarının da değiştiğini belirten Koçak, mahkemenin köylülerin taleplerini haklı bulduğunu ve sınır değişikliğini karara bağladığını ifade etti.

Mahkeme sürecinde yapılan keşifler ve tanık ifadeleriyle desteklenen dava sonucunda Ahlat ilçesinin sınırlarının 1270 dönüm büyüdüğü ortaya çıktı.

Bu değişiklikle Muş toprak kaybı yaşarken, Bitlis'in sınırları genişledi.

Mahkeme kararının köylüleri sevindirdiğini ifade eden Alakır köyü muhtarı Derih Doğan ise "İki yıl önce Bitlis ile Muş arasında bulunan sınır için anlaşmazlık yaşandı. Burası için Ahlat Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtık. İki yılı aşkın süren davayı kazandık. Bu alanı Ahlat sınırlarına kattık." diye konuştu

Türkiye Haberleri