Murat Ağırel’in ‘Havala’ kitabına suç duyurusu: Toplatılması talep edildi

Murat Ağırel’in uyuşturucu ticareti ve kara para aklama konularını işlediği “Havala” kitabına yönelik toplatılma talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Gazeteci Murat Ağırel'in Türkiye'deki uyuşturucu ticareti ve kara para aklamayı detaylandırdığı "Havala" adlı kitabı, hakkında suç duyurusunda bulunulmasının yanı sıra toplatılması ve satışının durdurulması talebiyle karşı karşıya kaldı.

Kitap, Alaa Ben Khadra’nın kardeşi Ahmed Ben Khadra tarafından hedef alındı. Khadra, 2022’de Mersin Limanı’nda 258 kilo kokain ele geçirilen konteynerin sahibi olarak biliniyor ve daha önce et kaçakçılığından yargılanıp beraat etmişti.

GAZETECİLİK MESLEĞİ DE HEDEF ALINDI: "SÖZDE GAZETECİ"

Davanın kitabın düzenlenmesi için değil toplatılması ve satışının durdurulması için açıldığına dikkat çeken Ağırel, kitabı hakkında şikayette bulunan kişinin Khadra’nın avukatı olan Ersan Şen olduğunu ancak davanın Şen tarafından değil, Mersin'deki bir avukatlık bürosu aracılığıyla Ahmet Ekin tarafından açıldığını belirtti. Şikayet, Ağırel’e iftira ve hakaret gibi beş farklı suçlamayı içeriyor.

Şikayet dilekçesinde Ağırel, “Takipçi sayısını artırma ve gündemde kalma gayesiyle hareket eden sözde araştırma gazeteci” olarak tanımlandı.

YAYINEVİ KURUCUSUNDAN AÇIKLAMA

Kırmızı Kedi Yayınevi’nin kurucusu Haluk Hepkon, sosyal medya hesabından Ağırel’e destek vererek karara tepki gösterdi.

Hepkon, "Havala"nın kara para ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele eden bir kitap olduğunu vurgulayarak, "Kara parayla, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele eden bir kitabın toplatılmasını istemek, Deniz Feneri sanıklarını, ayakkabı kutularında milyonlarca dolar saklayanları, suç makinesi Galip Öztürk'ü ve Sırp uyuşturucu baronlarını savunan Ersan Şen'e yakışıyor. Hiçbir şey yapamaz, o ayrı, ama böyle birinin 'kanaat önderi' olarak gösterilmesi Türkiye'nin ve bizim ayıbımızdır. Kırmızı Kedi bu ayıpla da mücadele edecek. Pabucun pahalı olduğunu göstereceğiz. Tekrar hodri meydan" şeklinde ifadelerde bulundu.

Türkiye Haberleri