Müjdat Gezen'in acı günü

Duayen Tiyatro Sanatçısı Müjdat Gezen, yakın dostu Bülent Talay'ı kaybetti.

Tiyatro ve sinemanın değerli ismi Müjdat Gezen, Cumhuriyet'teki köşesinde acı haberi verdi.

Gezen, tiyatroya başlamasına vesile olanlardan yakın arkadaşı Bülent Talay'ın vefat ettiğini açıkladı. Gezen, Talay'ın İzmir'de son yolculuğuna uğurlanacağını kaydetti.

Gezen, köşesinde şunları yazdı:

"BÜLENT TALAY

Bu ismi belki ilk kez duyuyorsunuz. Ve size hiçbir şey ifade etmiyor. Ama bana o kadar çok şey anlatıyor ki anlatamam. Yıl 1960. Babam İstanbul Şehir Tiyatroları’na kaydımı yaptırdı. Aradan aylar geçti. Ne bir haber var ne bir şey. Artık umudumu yitirmiştim. Bir akşamüstü okuldan dönüyorum. Hırkayı Şerif Caddesi’nde karşıdan gelmekte olan ben yaşlarda bir genç bana: “Müjdat Gezen” dedi. “Evet benim” dedim. “Ben Bülent Talay. Şehir Tiyatrosu’ndan geliyorum. Sana rol çıktı. Yarın sabah 10.00’da Komedi Tiyatrosu’nda rejisör Asaf Çiyiltepe’yi gör” dedi. Okul çantam elimden düştü. “Yolun açık olsun” dedi. Elimi sıktı gitti. Yıl 1960’tı. Bugüne kadar Bülent’le dostluğumuz hep devam etti. Ara sıra Bülent’in evinde buluşur parti yapardık. Savaş, Yaman, Haldun, Bülent, ben ve konservatuvardan kız arkadaşlarımız... Haldun akordeon çalardı, Bülent gitar, ben darbuka. Bir tencerenin içine çeşitli meyveleri doğrar. Votka, vermut, meyve suyu ve soda karıştırıp “BOL” yapardık. Bülent pikaba ağır bir müzik koyardı. Dans ederdik. 60’lı yıllar hayatımızın ennn güzel zamanlarıydı. Bülent’i bugün kaybettik. 1960 yılında bir akşamüzeri bizim eve uğrayarak bana rol çıktığını haber vermek istemiş. Evde hiç kimseyi bulamayınca tam geri dönerken bana rastlamış. Benim Müjdat olduğumu nereden biliyor? Bunu yıllarca ne Bülent ne ben çözebildik.

Bülent artık yok. Eğer o gün 1960 yılının sonbaharında yanımdan geçip gitseydi ben belki bugün başka bir iş yapıyordum. Bülent benim hayatımı değiştirdi.

İzmir’de toprağa vereceğiz. Ve İzmir’e her gidişimde onu ziyaret edip teşekkür edeceğim. “Bülent sana teşekkür ederim. Hayatımı değiştirdin” diyeceğim."

Türkiye Haberleri