Muhalefette kara salı alarmı

Türk lirasındaki tarihi erime muhalefeti alarma geçirdi. Muhalefet partileri arasındaki görüşme trafiği başlarken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep ve Şanlıurfa ziyaretlerini iptal etti.

Muhalefetin ekonomi kurmayları liranın değerindeki tarihi çakılma nedeniyle teyakkuza geçti. Gaziantep ve Şanlıurfa ziyaretlerini iptal eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 12.00’de olağanüstü MYK toplantısına başkanlık edecek.

Akşener'den acil çağrı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomi kurmaylarını saat 18.00'de Genel Merkez'de toplantıya çağırdı. İYİ Parti'nin açıklamasında toplantıda piyasalardaki hareketliliğin ve alınması gereken önlemlerin değerlendirileceği belirtildi.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener ile görüşecek

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklama bugün Kılıçdaroğlu yarın ise Akşener ile görüşeceğini açıkladı. Davutoğlu, "Bu ihanete karşı tüm siyasi parti liderlerini ve aziz milletimizi gerçek ekonomik Kurtuluş Savaşı başlatmaya çağırıyorum" dedi.

Erdoğan ve Kavcıoğlu bir araya geldi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bugün Ankara’da bir araya geldi.

Konuya yakın bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, görüşme, Dolar/TL kurunun geçen haftadan bu yana devam eden sert değer kayıplarının ardından gerçekleşti.

Görüşmeye ilişkin detay paylaşılmadı. Merkez Bankası konuya ilişkin yorum yapmadı.

Türkiye Haberleri