Muğla Gökova'da toplu zehirleme ve köpek katliamı!

Muğla Gökova mahallesinde üç sokak köpeğinin ölmesi sonrası olayın zehirlenme olduğunu doğrulayan muhtar otopsi izni beklediklerini açıkladı. Öte yandan bölgedeki diğer köpeklerin ise kayıp olduğu belirtiliyor.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi, üç sokak köpeğinin zehirlenmiş olarak bulunmasıyla sarsıldı. Olay, Meclis'te tartışılmaya devam eden ve sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören 'Katliam Yasası'yla ilgili endişeleri daha da derinleştirdi.

Önceki akşam Gökova Mahallesi'nde üç sokak köpeği, zehirlenmiş olarak bulundu. Hayvanlardan biri hayvan hastanesine kaldırılırken, diğerleri olay yerinde ve yolda hayatını kaybetti. Ayrıca bölgede yaşayan hayvanseverler, köpeklerin kayıp olduğunu aktardı.

Köpeklerin zararsız olduğunu belirten bölge halkı, benzer olayların tekrar yaşanmaması için yetkililerden acil çözüm talep etti.

Olayın ardından açıklama yapan Gökova Mahallesi Muhtarı Ulaş Bavut, zehirlenme vakasının kesinleştiğini ve savcılıktan otopsi izni çıkarsa daha net bulgular elde edileceğini belirtti.

KÖPEKLER ZEHİRLENMİŞ!

Gökova Mahallesi Muhtarı Ulaş Bavut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşananları şöyle anlattı:

"Dün gece 01:32' de Hale Gökovalı, arkadaşımızdan gelen telefonla 1 sevimli dostumuz köpeğimizin zehir almış olabileceği ihbarını aldım ve 01:33'da Ula Belediyesi zabıtası arkadaşımıza durumu bildirdim.. Gece onların verdiği mücadelenin boyutunu bugün öğleye doğru öğrendiğim andan itibaren Akyaka Karakol komutanımızla ve Hayvan Hastanesi ile irtibata geçerek Jandarma personeli arkadaşlarla ve Ula Belediye Başkanımız Mehmet Caner ile birlikte bizzat bölgedeki işletmelerdeki ve kurumlardaki kameraları tek tek dakika dakika inceledik ve maalesef çok ciddi bir şey elde edemedik.. Bir ölü bölgede kayıt alınamayan bir yerde yoğunlaşıyoruz fakat bugün sabahtan itibaren tekrar yoğun bir inceleme içinde olacağız. Maalesef ki 2 kaybımız var.
Hayvan Hastanesinden talebim üzerine ölüm raporunda olayın zehirlenme vakası olduğu netleşti ancak yarın Savcılıktan otopsi izni çıkarsa daha net bulgular elde edeceğimizi düşünüyorum. Bu olayı kesinlikle kabul etmiyoruz ve Şiddetle kınıyoruz. Ula Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Caner'de olayın çözülmesi için ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti ve hep birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz.. Duyarlı bütün dostlara teşekkür ediyor, yeni bir katliam yaşanmaması umuduyla hepinizi saygıyla selamlıyorum."

"BÖLGEDEKİ DİĞER KÖPEKLER KAYIP"

Yasanın henüz çıkmadan fiili olarak uygulanmaya başlandığını belirten hayvanseverler, "Kayıp sayısı şu an belli değil. Belediye başkanına ve jandarmaya konu iletildi. Bunu yapanlar bulunmaz ve ceza almaz ise diğerlerine de cesaret verecektir. Hayvan gruplarında paylaşılan görüntüler çok üzücü. Belediye başkanı konuyu araştırdıklarını söyledi."

Hayvanseverlerden Deniz Hanım, konuyla ilgili yaşananları şöyle anlattı:

"Dün gece oldu. Tam saatini bilmiyorum. Gökova kahvesi ve camisinin olduğu yerde can çekişen köpekleri gördüler. Bir çoğu vefat etti. İki tanesi hâlâ hayatta, hayvan hastanesine gönderildi. Şu an 3 tane köpeğin öldüğünü biliyoruz. Bölgedeki diğer köpeklerin de kayıp olduğunu biliyoruz. Konu savcılığa aktarılmış durumda. Kamera kayıtlarının incelenmesi istendi ancak kameraların çalışmadığı söyleniyor. Ara sokakları gören ve işletmelerin kameralarına bakılacak. Burada yaşayan insanlar buna sessiz kalmak istemiyor. Suç işleniyor, kimsenin böyle bir hakkı yok. Yarın 19.00'da Gökova'da tepki eylemi planlanıyor. Sorumlular kimse cezalandırılmasını istiyoruz."

Türkiye Haberleri