İki Avukat İçin Akıl Sağlığı Raporu İsteyen Hakime İstenen Ceza Belli Oldu!

Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi, 2 avukata vasi atanmasını isteyen kişinin talebini işleme koyup avukatları sağlık raporu için hastaneye sevk etti. Karar tepkiyle karşılandı. Avukatlar da hâkimi şikâyet etti. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun görevlendirdiği müfettiş hâkimin yer değiştirilmesini istedi.

Halktv.com.tr/ÖZEL

Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi, kendisine dava açan iki avukatın vesayet altına alınıp vasi olarak da kendisinin atanmasını isteyen İzzet Koyunci isimli bir kişinin talebini işleme aldı. Söz konusu avukatlar akıl sağlığına dair rapor almak üzere hastaneye sevk edilirken karar hukuk çevrelerinde tepki gördü.

MÜFETTİŞ HAKİMİN YERİ DEĞİŞTİRİLSİN DEDİ

Verilen bu karar üzerine avukatlar G. Ö. ve M. Ö., hakimi HSK'ya şikayet etti. Avukatların şikâyetini değerlendiren HSK müfettiş gönderdi. Soruşturmasını tamamlayan müfettişler hazırladıkları raporda, hâkimin yer değişikliğini talep etti.

ÇOK SAYIDA KİŞİYE DAVA AÇMIŞTI

Bu arada, iki avukat için akıl sağlığı raporu alınmasını isteyen İzzet Koyunci ise ilginç bir isim. Çok sayıda kişi hakkında çeşitli illerde dava açan Koyunci, iş dünyanın önde gelen önemli bir isminin de iflasını istemişti.

Türkiye Haberleri