Motosiklet şampiyonu Bayram Diril cinayetinde 2 kişiye müebbet hapis cezası

Motosiklet şampiyonu Bayram Diril cinayetiyle ilgili yapılan yargılamada karar çıktı. 8 sanıklı davada 2 kişiye müebbet hapis cezası verildi. Müebbet hapis cezası verilen Sezer Çakmak, Bayram Diril’in kendisi için “Ona etek giydireceğim” dediğini bu nedenle aralarında husumet oluştuğunu öne sürdü. Cinayetin azmettiricisi olmakla suçlanan bir diğer motosiklet şampiyonu Murat Deniz ise beraat etti.

Birçok motosiklet yarışında şampiyonluk elde eden Bayram Diril (32) ile kardeşi Bilal Diril 8 ay ara ile öldürüldü. 12 Kasım 2022 akşamı saat 23.40 sıralarında içinde bulunduğu araçta, motosikletli 2 kişinin kurşunlarına hedef olan Bayram Diril cinayeti ile ilgili 8 kişiye dava açıldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, Diril’in kardeşleri, cinayetin azmettiricisinin Murat Deniz (37) olduğunu öne sürdü. Savcılık iddianamesi ve kardeşlerin ifadelerine göre, Diril kardeşler, Daltonlar ile aralarındaki husumete son vermelerinin, bir dönem ortak hareket ettikleri Murat Deniz ile aralarında husumet oluşmasına neden olduğunu anlattı. İddiaya göre Bayram Diril cinayeti öncesi, bu kişilerin Bahçelievler’deki motosiklet işi yapan dükkânları kurşunlandı.


Sezer Çakmak, GPS cihazı takılan Bayram Diril'i adım adım takip etti.

Diril’e yönelik saldırıda kullanılan motosikleti süren Sezer Çakmak ise, cinayete ilişkin itirafta bulunan tek kişi oldu. Çakmak, Bayram Diril ile aralarında ağır küfürleşme olduğunu belirterek “Bayram Diril, kız arkadaşım üzerinden bana mesaj gönderdi. Diril, kız arkadaşıma ‘Ona etek giydireceğim. Onu karı yapacağım’ demiş. Bu nedenle Bayram ile aramızda husumet başladı” dedi. Diril’e yönelik saldırıda silah kullanan kişi olmakla suçlanan Mert Kaya ise suçlamaları kabul etmedi. Bir dönem Murat Deniz’in şirketinde de çalıştığı belirlenen Mert Kaya, cinayet işe hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Cinayet öncesi Diril’in otomobiline yerleştirilen GPS cihazını temin etmekle suçlanan Hasan Peçe de olayla ilgisinin olmadığını savundu.


Cinayet nedeni ile iki kişiye müebbet hapis cezası verildi.

DALTONLAR KURŞUNLATTI

Cinayeti azmettirmekle suçlanan isimlerden motosiklet şampiyonu Murat Deniz ise, Diril kardeşlerine yönelik silahlı saldırıları Daltonların liderlerinden Beratcan Gökdemir’in organize ettiğini kaydetti.

2 KİŞİYE MÜEBBET HAPİS CEZASI

Yapılan yargılama sonrası, mahkeme Sezer Çakmak ile Mert Kaya’ya Diril cinayeti nedeni ile müebbet hapis cezası verildi. Sanık Hasan Peçe’ye ise 3 ayrı suçtan 16 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Sanıklardan Murat Deniz, Fırat Deniz, Samet Çelik, Öner Önal, Faruk Demir için ise beraat kararı verildi. Gerekçeli karar ise geçen ay taraflara ulaştı.


Bayram ve Bilal Diril kardeşler, Kenan Sofuoğlu (sağda)

KARDEŞİ DE KALAŞNİKONFLA ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Bayram Diril’den 8 ay sonra kardeşi Bilal Diril de Bahçelievler Şirinevler’de gece yarısı öldürüldü. Kalaşnikoflu saldırıda ölen Bilal Diril cinayetine ilişkin soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Türkiye Haberleri