Mine Tozlu Sineren, Halk TV'de Korkmaz Karaca sorusuna yanıt verdi

Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren katıldığı Halk TV programında Beştepe'ye varan rüşvet sarmalına ilişkin herkesin merak ettiği soruları yanıtladı. Sineren istifa eden Cumhurbaşkanı Danışmanı Korkmaz Karaca ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Sirenen Zehra Taşkesinlioğlu ile görüşmesinin ayrıntılarını anlattı.

Sineren konuşmasının devamında ise Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ile yaptığı konuşmaların ayrıntılarını verdi.

Sorulan soru üzerine Sedat Peker'le tanışmasını da "Çok önceleri tanışmıştık. Ticari bir ilişkimiz olmadı. Başıma bunlar geldiğini öğrenince benim numaramı almış ve aradı" diye konuştu.

Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren Şirin Payzın'ın Korkmaz Karaca'nın istifa etmesini hatırlatması üzerine "Bence Korkmaz Karaca bu nedenle istifa etmedi. Bu bir başlangıç. Benimle başlayan...' dedi.

Sineren sözlerine "Benden başka kimse konuşamaz. O patronlar konuşamaz çünkü o paraları verdiler. Ben vermediğim için rahatlıkla konuşabiliyorum. Ben asla aklımın beynimin almadığı bir şeye onay vermem. Rüşvet vermem, rüşvet imkansız işler için verilir. Ben buna karşı koydum" diye konuştu.

Sirenen Serkan Tanaroğlu ile neden görüştü?

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile görüşememesinin ardından yaşananları Sineren şu cümlelerle anlattı:

"Dedim ki ben de artık Cumhurbaşkanı ile görüşmeliyim. Zaten Cumhurbaşkanı ile görüşebilmek için danışmanları ile görüştüm.

Serkan Bey (Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu) Beni Korkmaz Karaca hakkında uyardı. Daha çok verirsin denildi hep. Korkmaz Bey ile telefon dışında bir görüşme yapmadık. Para vermezsen senin bu işin olmaz denildi .

Serkan Bey bu konuların kendisinin de aştığını söyledi. Ondan sonra Ünsal Bey (Eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban) devreye girdi. Ünsal Bey sonrası sistemi çözdüm. CİMER'e Ünsal Bey'le görüşmem sonrası şikayette bulundu. Birkaç ay önce.

Nasıl bir tarife işliyor?

Sirener, SPK ile yaşadıklarını anlatırken iş yürütmek için gereken tarifeden de bahsederek "Benim duyduklarım. Ceza silinmesi için para alınıyor. Sermaye artırılması için para alınıyor. Sermayesine göre değişiyor. Para vermeden hiç bir işiniz olmuyor" dedi.

Danışmanlara ulaşmak içinde para istendiğini belirten Sineren, "Danışmanlara ulaşmak için de tarife var ama ben o aşamaya gelemedim. Ben vermeyeceğimi söyledim" diye konuştu.

Türkiye Haberleri