İzmirli Sahaf Dünya Moda Devine Diz Çöktürdü

Dünyanın önde gelen ve milyarlarca euroluk değeri olan çanta markası Hermes, isim benzerliği nedeniyle İzmirli Hermes Sahaf'a açtığı davayı kaybetti.

12 milyar euroluk cirosu olan Fransız çanta markası Hermes, İzmir'de Hermes isimli sahafı işleten Ümit Nar'a marka davası açtı.

Sahaflar Derneği Başkanı da olan Nar'a açılan dava hem yerel hem de dış basının gündemine oturdu.

HERMES İNSANLIK MİRASI

Nar, verdiği demeçlerde Hermes'in Yunan mitolojisine ait bir karakter olduğunu belirterek insanlık mirası olduğunu vurguladı. Nar, çanta değil kitap sattığını belirterek sektörlerinin ayrı olduğunu bildirdi.

FRANSIZ DEV KENDİ AYAĞINA SIKTI

Nar'a 2021'de açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, Türkpatent'in Hermes markası dışında hiçbir markanın Hermes ismini kullanmasını engelleyen kararı kısmen iptal etti.

PatronlarDünyası'ndan Gökmen Mert Kural'ın haberine göre; Nar'ın avukatı Hilmi Güllü kararın 'zafer' olduğunu belirtip, "Hermes gibi çokuluslu firmaların kendi sektörlerinin ötesinde agresif bir marka tescil politikası var. Bu karar, bu uygulamalara hayır demenin yolunu açıyor" dedi.

"45 CENTLİK KİTAP SATIYORUM"

Hermes'in binlerce euroluk lüks deri çantalar sattığını kendisinin ikinci el 45 centlik kitaplar sattığını belirten Nar, "Kafamızın karışabileceği iddiası saçma. Bu aynı zamanda müşterilerinin zekasına da hakaret" dedi.

Türkiye Haberleri