İşte soygunun belgesi: 30 Euro'luk ürüne 90 Euro Mehmet Şimşek vergisi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, yurtdışından getirtirilen ürünlerden alınan vergiye getirttiği fahiş artış şoke etmeye başladı. Milli sporcu, Deniz Akbıyık, Fransa'dan 29 Euro'luk bir ürün aldı. Akbıyık'a, 30 Euro dahi olmayan bu ürün için tam tamına 90 Euro'luk vergi çıkarıldı. Söz konusu verginin TL karşılığı ise 3400 TL olarak gümrüğün evrağına yansıdı. Av. Akbıyık duruma isyan etti.

Milli sporcu Avukat Deniz Akbıyık, aldığı üründen daha çok vergi ödeyince tepkisini sosyal medyadan gösterdi. Hükümeti eleştiren Akbıyık, “Siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz” dedi paylaşımına bakanlıkları etiketledi.

Milli Yüzücü Deniz Akbıyık, milli takımda kullanmak üzere yurt dışından spor malzemesi sipariş etti.

Fransa’dan aldığı ürüne 29 Euro ödeyen milli sporcu ürünün kargo bedeli için ise 13 Euro ödeme yaptı.

VERGİ ÜRÜNDEN DAHA PAHALI GELDİ

Kargosunu teslim alan milli sporcu gördüklerine inanamadı.

Akbıyık, aldığı spor malzemesine 90 Euro vergilendirme yapıldığını gördü.

Milli yüzücü yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak’ı etiketleyerek;

”Milli takımda kullanmak için yurtdışından spor malzemesi sipariş ettim Fransa’dan, 29€ ürün, 13€ kargosu var. Bugün kargo geldi, devletimiz 90€ vergilendirmiş.

Siz insanlarla dalga mı geçiyorsunuz? Avrupa’dan gelen ürünlerde 30$ altında ise gümrük %30, hadi birkaç şey daha eklendi diyelim; 29€’luk üründen nasıl ve hangi akla hizmet 3 katı vergi doğurabilirsiniz?

Bir de kargo ücretini de vergilendirmeye katmışlar ne hakla? Sinirden deliye döndüm sabah sabah. İlgili bakanların bu hususta herhangi bir cevabı var mı merak ediyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri