Milli Eğitim Bakanlığı Resmen Açıkladı: Atılan İmza İle Birlikte O Konu Derslerden Kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tartışmalı yeni müfredat düzenlemesini onayladı. Atılan imzayla birlikte matematik derslerinin tartışmalı konusu haline gelen integral de resmen müfredattan kaldırılmış oldu.

Kamuoyuna "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla sunulan ancak uzmanlar tarafından bilimsel eğitim metodlarından uzak olduğu gerekçesiyle eleştirilen müfredat, bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla resmen onaylandı.

O KONU RESMEN KALDIRILDI

Müfredatın içeriği, öğrencilerin ders sayılarından öğretmenlerin ders saatlerine kadar, derslerin içeriğinden müfredata dahil edilecek konuları kapsayan geniş bir değişiklik paketi içerirken, tartışmalardan biri de matematik derslerinden kaldırılan integral konusu oldu.

Türev ile birlikte kalkülüsün temelini oluşturan ve yıllardır 'en zor matematik konusu' olarak gösterilen integralin müfredattan kaldırılmasıyla birlikte, birçok öğrencinin matematik alanında daha yüksek netler yapması bekleniyor.

MÜFREDAT KADEMELİ ŞEKİLDE UYGULANACAK

Hazırlanan müfredat değişikliğine eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri sunuldu. Bu çerçevede öğretim programlarında bazı genel tashihler yapıldı.

Yeni müfredata ilişkin 26 dersin "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" öğretim programları, 16-22 Mayıs'ta kurul gündemine alınarak görüşüldü. Tekrar görüşülen yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçti.

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Türkiye Haberleri