Milli basketbolcu İlkan Karaman feci kazada hayatını kaybetti!

Eski milli basketbolcu İlkan Karaman, Datça’da geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti.

Eski milli basketbolcu İlkan Karaman, Datça’da geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti.

Karaman’ın, kaldırımda dururken alkollü bir sürücünün çarpması sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Dalış yapmaya Datça’ya giden Karaman, benzin alan arkadaşını yol kenarında beklerken, kontrolünü kaybeden araç kaldırıma çıktı.

Kaza sonucu aracın altında kalan Karaman’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İlkan Karaman, Tofaş altyapısında yetişip, kariyerinde Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş, İstanbul BŞB Spor, Büyükçekmece, Cholet, Antibes, Petkimspor, Yalovaspor, Manisa BŞB Spor ve son olarak Çayırova Belediyespor formalarını giymişti. 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde A Milli Takım'da da oynayan 2.06 boyundaki İlkan Karaman, 2012 NBA Draftı'nda Brooklyn Nets tarafından 2'nci tur 57'nci sıradan seçilmesine rağmen NBA'de oynamadı.

Aynı zamanda doğa sporlarıyla da uğraşan Karaman'ın doğa, dalış, zıpkınla avcılık ve antrenman videolarını paylaştığı sosyal medya hesaplarında Instagram'da 29 bin 700, YouTube'da 15 bin 800 takipçisi vardı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden milli basketbolcu İlkan Karaman için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Bak, 34 yaşındaki İlkan Karaman'ın vefatı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Milli basketbolcumuz İlkan Karaman'ın elim bir kaza sonucu vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Milli sporcumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri