MGM Alarm Verdi! Dolu, Yıldırım, Rüzgar...6 İlde Kuvvetli Yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun'un doğusu ile Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin'de yerel kuvvetli yağışların beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Samsun'un doğusu ile Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin'de şiddetli yağışların etkili olacağı uyarısında bulundu.

Özellikle Samsun'un doğusunda halihazırda devam eden kuvvetli yağışların yakın zamanda şiddetleneceği belirtilirken, bölgede sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara dikkat çekildi.

MGM'nin verilerine göre, önümüzdeki saatler içinde Samsun'un doğusunda yerel olarak şiddetli yağışlar bekleniyor.

Ayrıca, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin'de de yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği bildirildi.

Bu durumun, bölgede yaşayan vatandaşların güvenliği açısından önemli riskler oluşturabileceği vurgulandı.

Meteoroloji yetkilileri, olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini, yağışlar sırasında ani sel ve taşkınların meydana gelebileceğini ifade etti.

Ayrıca, ulaşımda aksamaların yaşanabileceği, yağışlar sırasında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi hava olaylarına karşı da dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Türkiye Haberleri