Meteoroloji'den 19 kente acil kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son açıklamasında 19 şehir için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Türkiye'de son zamanların en sıcak yaz dönemi yaşanıyor. Vatandaşlar kavurucu sıcakların etkisiyle kendisini serin bölgelere atmaya çalışıyorlar. Milyonlarca insanın beklediği yağış ve serin hava haberini Meteoroloji Genel Müdürlüğü verdi.

ÜLKENİN KUZEYİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son tahminlere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Trakya'nın batısı, Ege'nin güneydoğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, İskenderun Körfezi çevresi, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esecek. Marmara'nın güneyi ve Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi öngörülüyor.

SEL UYARISI

Meteoroloji yaptığı son açıklamasında, Cumartesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İskenderun Körfezi çevreleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Cumartesi rüzgarın Marmara'nın güneyinde ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Türkiye Haberleri