Mesai saatleri kısalacak mı sorusuna son nokta koyuldu!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren mesai saatleriyle ilgili tartışmalara son nokta koyulmuş oldu. Ahlat'ta yapılacak Kabine toplantısı öncesinde merak edilen soru yanıtını buldu. Mesai saatlerinin kısalması özel sektörün gündeminde değil. Özel sektör çalışanlarının çalışma saatlerinde bir değişiklik olmayacak.

Ahlat'ta Kabine toplantısında, Ekim ayında Meclis gündemine gelecek olan başta İş Kanunu, Rekabet Kanunu, 10. Yargı Paketi, Vergi Reformu kanunlarında değişiklik yapılacak yasal düzenlemelerin gündem maddeleri arasında yer alacak.

Ancak bunun öncesinde mesai saatlerin kısalıp kısalmayacağı ile ilgili haberlere son nokta koyuldu. Mesai saatleri kısalacak mı sorusunun yanıtı da Kabine toplantısı öncesi netleşmeye başladı.

MESAİ SAATLERİ KISALACAK MI?

İş Kanunu'nda değişiklik için çalışmalarına hız veren hükümet, kamuda 'esnek çalışma' modelini 4 ayrı formülle masaya yatıracak.

ÖZEL SEKTÖRE KÖTÜ HABER

Esnek çalışma modelinin çağın mesleklerine göre uyarlanacağı, her meslek grubunu kapsamayacağı ifade ediliyor.

Ancak bu gelişmeler özel sektörü pek alakadar etmeyecek. Özel sektörde çalışanlara kötü haber geliyor. Mesai saatlerine herhangi bir düzenleme yapılmayacak. Özel sektör gündemine mesai saatlerinde yeni bir düzenlemeyi almadı.

Türkiye Haberleri