Akşener Kapıları Kapattı: Bu Maskeli Baloya İzin Vermeyeceğiz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Asgari ücretin en az 17 bin lira olması gerektiğini söyleyen Akşener, ittifak ilke ilgili bomba gibi bir yorum yaparak "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz." dedi.

İY Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında kadınlara seslenen Akşener, "Kadınların başarılarını çekemeyenler rahatsız olmaya devam edecekler. İktidara baskı yapıp İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlükten kaldırtanlar rahatsız olmaya devam edecekler. İstedikleri kadar düşmanlık yapmaya devam edebilirler ama biz buradayız" dedi.

"İKİNCİ ZAM İÇİN ISRARCIYIZ"

İktidarı enflasyon üzerinden eleştiren Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyon verileriyle ilgili çelişkili açıklamalarını hatırlatarak, İktidarın asgari ücrete tek zam yapılmasını eleştirdi. Akşener, parti olarak temmuz ayında da asgari ücrete zam yapılması konusunda ısrarlı olduklarını söyledi.

"EN AZ 17 BİN LİRA"

Akşener, partisinin makul bulduğu asgari ücret miktarı için "Ocak 2024'te 17 bin lira, temmuz ayı için 20 bin 500 TL'dir. Ancak refah payı da temmuz ayındaki zammın içine ilave edilmelidir" dedi.

AKP için "Haram yemeyi meşrulaştırmış, siyasî görünümlü bir rant hareketi" diyen Akşener, son dönemde kamuoyunda sıkça tartışılan dolandırıcılık davalarından bahsetti. İktidarın kısa dönemli yatırım ve para ihtiyacını karşılamak için 'varlık barışını' çıkardığını hatırlatan Akşener, bu nedenle Türkiye'nin kara para ve suç baronları için cennet haline geldiğini söyledi.

"SİRKİN SAHİPLERİ KONUŞULMUYOR"

"Türkiye haftalardır güzellik merkezleri üzerinden para aklayanların avro’lu bigudilerini konuşuyor. Yakın zamanda hapishaneden bana bir tweet atılabilir. Dolandırılan spor insanlarını, kaptırdıkları milyon dolarları konuşuyoruz. Hangi fenomenlerin nasıl haksız kazançlar elde ettiğini konuşuyoruz. Yalnız ilginçtir para aklayanlar konuşuluyor ama parası aklananlar nedense hiç konuşulmuyor. Dolandıranlar dolandırılanlar konuşuluyor ama dolandırıcılığa yol verenler nedense hiç konuşulmuyor. Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahipleri nedense hiç konuşulmuyor."

"HÜR, MÜSTAKİL MÜCADELE VERECEĞİZ"

"Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir şamaya geçtik. Medya operasyonlarıyla baskılarla iftiralarla tehditlerle beslenip büyütülen iki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye’nin demokratik milli yükseklik yolculuğunu başlatmanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yerel yönetimleri rant kapısına indirgeyenlere , belediyeciliği, hizmet değil iktidar alanı olarak görenlere, kayıkçı kavgalarıyla milletimizi oyalayanlara karşı anlamlı ve cesur bir başlangıç yaptık.

"BİZ BU FİLMİ DAHA ÖNCE GÖRDÜK"

Bir taraf başka türlü hakaret ediyor öbür taraf başka türlü hakaret ediyor. Otak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek. İki gündür izliyorum, yok hiçbirinin birbirinden farkı. Belediyeleri siyasi rant mecrası görenler, milleti yolunacak kaz bilenler öfkeden düşmanlıktan beslenenler iki yüzlü bencilliklerini erdem diye pazarlayacaklar. Ama biz bu filmi daha önce gördük biz şerbetliyiz. O nedenle de tankla da tüfekle de gelseler bize vız gelir tırıs gider.

"İTTİFAK DENEN MANDA VE HİMAYEYE GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

"Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz."

"BAŞKALARININ ZIPLAMA TAHTASI OLMADAN...."

"Sizin omuzlarınız katledilmiş bir kadının acaba bir şey mi oldu acaba kadının bir eksiği var mıydı sorusunu soranların yükünü taşımaz. O nedenle bu mücadeleyi omuzlarımızda sadece ve sadece milletimizin bize yüklediği sorumlulukla vereceğiz. Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da ortak olmadan, özü başımıza birlikte hür ve müstakil olarak vereceğiz.

Türkiye Haberleri