Menzil'den Son Dakika! Harem selamlık durakta bekleyip aynı otobüse biniyorlar

Türkiye'nin bir bölümünün hayretle izlediği Menzil Tarikatı'ndan gelen görüntüler hala şaşırtmayı başarıyor. Son olarak harem selamlık otobüs durakları sosyal medyanın gündemine oturdu.

Son dönemde iç ayrışmalar ve çatışmalarla gündeme gelen Menzil cemaati, şimdi de otobüs duraklarındaki "harem selamlık" uygulaması ile dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl "Gavs" olarak anılan Abdülbaki Erol'un vefatının ardından Menzil cemaati, üç oğlu arasında bölünmüştü. Bu durum, cemaat içinde tartışmaların ve iç ayrışmaların önünü açtı. Cemaatin merkezi olan Adıyaman Menzil'den gelen ve sosyal medyada büyük yankı uyandıran bir fotoğraf karesi, iki otobüs durağının "Kadın" ve "Erkek" olarak ayrıldığını gösteriyor.

Kadınların ve erkeklerin otobüs beklerken bir arada bulunmaması için yapılan bu duraklarda harem selamlık uygulamasına geçildiği görülüyor.

Otobüste Haremlik Selamlık Uygulaması

Buhara Evleri adlı bir internet sitesinin ilgili sayfasında, kadın ve erkeklerin otobüse ayrı ayrı bindikleri ve durağa yanaşan otobüslerin ön ve arka kapıları açarak erkeklerin ön kapıdan, kadınların ise arka kapıdan içeri alındığı anlatılıyor. Kadın ve erkeklerin kendilerine ayrılan bölümlerde ayrı ayrı yolculuk ettikleri belirtiliyor.

Türkiye Haberleri