Özgür Özel, Ahmet Şık'a saldıran Alpay Özalan için 'meczup' dedi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı'nda Can Atalay oturumunda Meclis'te yaşanan arbedeye ilişkin konuştu. Özel, "Söylemeye dilim varmıyor ama Meclis'in merdivenlerine kan döküldü. Biz kadına şiddet gördük" dedi. Özel, Ahmet Şık'a saldıran Alpay Özalan için ise "Meczup" ifadsesi kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı'nda konuştu.

"MECLİS'E KAN DÖKTÜK KADINA ŞİDDETİ GÖRDÜK"

Özgür Özel, arbede çıkan ve yumrukların havada uçtuğu Can Atalay oturumuna ilişkin şunları söyledi:

"AYM kararına uymayan bir mahkeme yüzünden Devlet Bahçeli'nin de sözü yerde kalmıştır. Oy birliğiyle Can Atalay'ı İnsan Hakları Komitesi'ne seçtik biz.

"GÖRMEDİĞİM KAN VE VAHŞETİ GÖRDÜM"

Söylemeye dilim varmıyor ama Meclis'in merdivenlerine kan döküldü. Biz kadına şiddet gördük. Bir milletvekilini kaba kuvvetle konuşturmamak gerçekten utandırdı. Parlamentoya bunu marifet sayanlar gölge düşürdü. Ben görmediğim kanı ve vahşeti o gün gördüm.

Utandık. O günü parlementoya yaşatanlardan utanıyoruz. Belli ki oturup konuşmayacaklar. Numan bey Meclis'i tekrar oturuma çağırıyoruz. Biz seçildiği gün tarafsız davranacağını söyleyen Kurtulmuş'a sesleniyorum. Bu güne kadar çokça eksik oldu.

"MECLİS'İ YENİDEN TOPLATIYA ÇAĞIRIYORUZ"

Anayasa diyor ki: Anaysa kararları bağlayıcıdır. Çok baskı gördünüz biliyoruz. Meclis'i tekrar toplantıya çağırıyoruz. Görüşelim diye değil. Kararı okumak için. Bunu yaparsanız Saray'dan bağımsız olduğunuza inanacağız.

Meclis'i yeniden toplantıya çağıracağız ve bu işin ne duruma geldiğini göreceğiz."

Türkiye Haberleri