Maymun çiçeği İstanbul'da görüldü mü? Yeni bir açıklama var!

Maymun çiçeği hastalığına karşı Türkiye alarmda. Hastalığın Türkiye'de görülüp görülmediğine dair vatandaşın aklında soru işaretleri oluşurken İstanbul İl Sağlık Müdürü'nden yeni bir açıklama geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, "Maymun çiçeği İstanbul'da görüldü mü?" sorusunu yanıtladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) maymun çiçeği virüsüne karşı acil durum ilan etmişti. Bu alarmın ardından ülkeler de art arda önlemler almaya başladı.

Türkiye'de resmi makamlar hastalığın ülkede görülmediğini belirtirken pek çok uzman tarafından yapılan açıklamalar, sosyal medyada ortaya atılan iddialar vatandaşın kafasında soru işareti oluşturdu.

Son olarak İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner'den "Maymun çiçeği İstanbul'da görüldü mü?" sorusuna yanıt geldi.

Abdullah Emre Güner

Güner, hastalığın İstanbul'da görülmediğini belirterek şunları söyledi:

"İstanbul'da şu anda maymun çiçeği vakamız yok. Bu dönemde dezenformasyonların önüne geçeceğimiz tek husus, resmi açıklamaların takip edilmesi. Maymun çiçeği ile Kovid arasında çok büyük fark var. Birisi uzun süreli temastan bulaşan bir hastalık, Kovid ise solunum yoluyla bulaşan bir hastalık. Ondan dolayı bulaştırma katsayısı düşük bir hastalık. Vatandaşlarımız müsterih olsun, herhangi bir durumda bizim her türlü noktada sağlık sistemimiz bulaşıcı hastalıklarla mücadele edecek kuvvette."

BATI NİL VİRÜSÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Öte yandan Güner, Batı Nil virüsünün hayvan yoluyla buluşan bir hastalık olduğuna işaret etti: "Bununla beraber isimlerini sayamayacağımız bulaşıcı hastalıklar var. Bunların hepsini takip etmek yönünde bilinçlenmeniz gerekiyor. Çünkü bilmediğimizden korkmamız normal. Herhangi bir hususta tedirgin olmadan, Bakanlığımızın bilgilendirme sayfaları, bilgilendirme rehberleri takip edilmeli. Bakanlığımız sıkıntılı bir durum olduğunda bilgilendirme yapıyor. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok, herhangi bir pandemiyle ilgili bir salgın beklentimiz yok."

Türkiye Haberleri