Mattia Ahmet Minguzzi'nin katilleri için kritik talep! Teste sokulacaklar

İstanbul Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi, 15 yaşındaki B.B. tarafından 5 kere bıçaklanıp katledildi. Minguzzi ailesi, oğullarını öldüren 15 yaşındaki B.B. ve oğullarını yerden tekmeleyen 16 yaşındaki U.B'nin kemik yaşının tespit edilmesini istedi. Şahısların kemik yaşı 18'den büyük çıkarsa yatacaklar hapis cezası artacak.

İstanbul Kadıköy’de 24 Ocak’ta İtalyan aşçı Andrea Minguzzi ve Çellist Yasemin Minguzzi’nin oğlu olan Mattia Ahmet Minguzzi, arkadaşlarıyla alışverişe gittiği bit pazarında iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı

15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi, 8 Şubat'taki hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti.

Olayın ardından saldırıyı gerçekleştiren 15 yaşındaki B.B. ve 16 yaşındaki U.B. isimli iki şüpheli yakalanarak tutuklandı. Yapılan incelemede, saldırganların sabıkalı olduğu belirlendi. Şüpheliler, Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KEMİK YAŞI TESPİTİ İSTENDİ

Gazeteci Emrullah Erdinç'in haberine göre; Minguzzi ailesi iki şahsın kemik yaşı tespitini istedi. Mattia'yı beş yerinden bıçaklayan B.B. ve yerde bıçaklanmış halde ona tekme atan U.B'nin kemik yaşı 18 ve üzerinde çıkarsa yetişkin olarak değerlendirilecekler.

Aile taleplerini de şöyle ifade etti:


Dilekçemizin başında suça sürüklenen çocuklardan şüpheli olarak bahsetmemiz bilinçli tercihtir. Çünkü müvekkillerimizin oğlu son derece kan dondurucu bir şekilde gündüz vakti kamuya açık alanda katledilmiştir. Failler ortak şekilde adam öldürme yönündeki kararları kararları çerçevesinde hareket etmişlerdir. Olayı gösteren kameralarda failler kullandıkları silah olan bıçağı, maktülün hayati organlarına birden çok kez, son derece kararlı ve bilinçli şekilde direkt olarak öldürme kasıtlı saplamışlardır.Görüntüler izlendiği zaman faillerin, küçücük bir çocuğu,canavarca bir hisle ve acımasızca katlettikleri son derece açıktır. Olay ve oluş şekli faillerin çocuk olamayacaklarını ortaya koymaktadır. Böyle bir cinayet ancak 18 yaşından büyük kişilerce bu kadar soğukkanlı şekilde işlenebilir. Kaldı ki sosyal medyada faillerin yakınlarının paylaşımları, faillerin eylemlerini destekler niteliktedir. Dolayısıyla faillerin suça ve suçluya alışkın oldukları ortadadır. Bu kapsamda faillerin kanunun tarif ettiği çocuk tanımından başka bir yapıda oldukları açıktır.

Gaillerin hem kemik yaşının adli tıp tarafından tespit edilmesini hem de sosyal psikolojileri bakımından yaşlarının tespit edilmesini arz ve talep ederiz. Bu araştırma yapılırken adli tıp kurumunda ve adliyede uzmanlarca 10 dakikalık görüşmelerin failler bakımından yeterli olmayacağı açıktır. Dolayısıyla görevli uzmanlar seçilirken ve görevi anlatılırken hususların önünde bu göz bulundurulmasını arz ve talep ederiz.

Türkiye Haberleri