Marmaris'teki Evren Paşa İlkokulu 12 Eylül'de yıkıldı

Marmaris'in Armutalan mahallesindeki Evren Paşa İlkokulu, depreme dayanıksız olması nedeniyle 12 Eylül'de yıkılma sürecine girdi.

Yaklaşık iki yık önce depreme dayanıksız olması sebebiyle Evren Paşa İlkokulu'nun tahliye edilip yıkım kararının alınmasının ardından, okulun önündeki işletmenin icra yoluyla tahliye edilmesiyle yıkım çalışmaları hızla başladı.

VATANDAŞLARDAN RİCA ETTİ

12 Eylül’de başlayan Evren Paşa Okulu’nun yıkım çalışmaları dördüncü gününde önemli bir aşama kaydetti. Yıkım faaliyetinin sorumlusunun açıklamalarına göre, yıkımın tamamlanmasına yaklaşık 15 gün gibi bir süre kaldı. Sorumlu, yıkım işlemlerini hızla tamamlamaya çalıştıklarını belirterek, “Öğrencilerin yeni okullarına bir an önce kavuşabilmesi için süreci en hızlı şekilde tamamlamaya çalışıyoruz. Ancak, her yıkım faaliyetinde olduğu gibi, büyük miktarda toz ve gürültü meydana geliyor. Bu nedenle çevrede yaşayan vatandaşlarımızdan gelen şikayetler nedeniyle işlerimiz bazı durumlarda yavaşlıyor veya duruyor. Tek ricamız, bu çocukların en kısa sürede okullarına kavuşabilmesi için bize destek olmalarıdır” dedi.

Yıkımın tamamlanmasının ardından, Dünya Bankası desteğiyle inşa edilecek yeni Evren Paşa Okulu, Türkiye’deki ilk kendi enerjisini üreten okullardan biri olacak. Yeni okul, Yeşil Okullar kapsamındaki projelerden biri olarak, çevre dostu ve enerji verimli bir yapıya sahip olacak.

Türkiye Haberleri