Mama parası nedeniyle üç kişi bir olup veteriner dövdü

Kocaeli'nde üç şahıs, mama ücreti nedeniyle tartıştıkları Veteriner Hekim Ali Özen'i iş yerinde darbetti. Şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde, Emek Mahallesi Veysel Karani Caddesi'ndeki bir veteriner kliniğinde, dün öğle saatlerinde bir müşteri ile veteriner hekim arasında tartışma çıktı. İsmi öğrenilemeyen müşteri, kasada bozuk para olmadığı için 45 TL’lik ücreti İBAN ile ödemek istedi. Veteriner Hekim Ali Özen, dekont görmek isteyince tartışma yaşandı. Müşteri, yaklaşık 1 saat sonra yanında iki kişiyle kliniğe geri dönerek Özen’e saldırdı. Özen, dışarı çıkarılarak darp edildi. Burnu kırılan veteriner hekim, doktor raporu aldıktan sonra polise suç duyurusunda bulundu. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

‘PARANI GERİ AL İSTEMİYORUM’

Veteriner Hekim Ali Özen, müşteri ile yaşanan tartışmayı şöyle anlattı: “Şahıs, ‘Dekontu beklemek zorunda mıyım?’ dedi. Ben de nakit fişi keseceğimi açıklayarak, ‘Evet’ dedim. Daha sonra kendi kendine, ‘İyi o zaman 200 TL daha vereyim 400 TL’nin üzerini siz bana borçlu kalın’ dedi. Ben de kabul edip, parayı aldım. Tam giderken geri dönüp, ‘Siz neyi ima ediyorsunuz? Dekont göster ne demek? Ben kaç yıllık müşterisiyim buranın? Bu nasıl bir şey? Ne ima ediyorsun?’ gibi şeyler söyledi. Bu rutin bir protokol olduğunu anlatmaya çalıştım. Şahıs yine anlamayıp aynı şekilde konuşmaya devam etti. Ben de tüm parasını geri uzatıp, ‘Paranı geri al, istemiyorum’ dedim. Parayı almadı ve sözlü olarak sürtüştük. Yaklaşık 1 saat sonra yanında iki kişiyle geri gelip beni zorla çıkarmaya çalıştılar. Çıkmayınca darbetmeye başladılar. Yumruklar atmaya başladılar. Daha sonra tekme yüzüme geldi ve burnum kırıldı. Dengem kayboldu ve beni düşürdüler. Sonra sürükleyerek dışarı çıkardılar.”

‘BU DURUMUN ARTIK SON BULMASI GEREKİYOR’

Burnundan nefes alamadığını ve şiddetli baş ağrısı yaşadığını belirten Veteriner Hekim Özen, “Olay sırasında panik butonuna bastık. Polis geldi, hastaneye gittik ve darp raporu aldık. Tomografi çekildi. Karakola gidip ifademi verdim. Avukatımızla görüştük ve Kocaeli Veteriner Hekimler Odası bana yardımcı oldu. Bu durumu arkasını bırakmayacağım. Ne ben, ne meslektaşlarım, ne bu sektördeki herhangi bir kişi sürekli psikolojik ve fiziksel şiddet görmek zorunda değil. Şiddet günümüzün maalesef modası oldu. Bu durumu son bulması için elimden geleni yapacağım. Kafamın ön tarafını hissetmiyorum, nefes almakta zorlanıyorum ve sürekli ağzımdan nefes alıyorum. Burnum tamamen tıkalı. Kafa kısmında ciddi ağrı var ve geceleri uyuyamıyorum. Arka tarafında da darbeler aldım. Ağrı ve uyku problemleri yaşıyorum. Doktorla görüşüp 10-15 gün rapor alacağım” dedi.

‘VETERİNER HEKİMLER MAALESEF SAĞLIK ÇALIŞANI SAYILMAMAKTADIR’

Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, olayın takipçisi olacaklarını belirtti: “Son zamanlarda veteriner hekimlere yönelik şiddet giderek artmakta. Toplumda genel bir şiddet artışı var. Biz veteriner hekimler maalesef sağlık çalışanı sayılmıyoruz. Bu nedenle Sağlıkta Şiddet Yasası’ndan yararlanamıyoruz. Veteriner hekimlerin ivedilikle bu yasa kapsamına alınması gerekiyor.”

Türkiye Haberleri