Malatya polisi evi yıktırdı 10 yıldır kayıp Hüseyin'in cesedini buldu: Öldürdüler gömdüler üzerine ev yaptılar

Malatya'da 10 yıl önce kayıp olarak aranan Hüseyin Bağator'un cesedi, deprem nedeniyle yıkılan evin temelinde değil, emniyetin şüphe üzerine geçen hafta yıktırdığı evin temelinde bulunduğu ortaya çıktı. Olayda boşandığı eşinin de bulunduğu 3 kişi tutuklandı. Öldürüldükten sonra gömülüp üzerine ev yapılan ve 10 yıl sonra bulunan dehşet olayın detaylarına halktv.com.tr ulaştı.

Malatya Doğanşehir'de 10 yıl önce Hüseyin Bağator bir anda ortadan kayboldu. O dönem inceleme yapan polis ekipleri kaybolan Hüseyin Bağator'un cinayete kurban gitmiş olduğu değerlendirildi ancak tüm aramalara rağmen Bağator'la ilgili bir gelişmeye ulaşılamadı. Kaybolmadan 1 yıl önce eşi Hediye Geçit'le boşandığı öğrenilen Hüseyin Bağator'la ilgili olarak polis o dönem Geçit'e ait bahçede arama yaptı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.

O dönem baz çalışması yapan Malatya polisi, önce 2014 yılında ardından da 2020 yılında Hediye Geçit'in evinin bahçesinde tekrar kazı çalışması başlattı. Çünkü Hediye Geçit'in sevgilisi olduğu iddia edilen Ali Rıza Türker ve kardeşi Bayram Türker'in telefonun, Bağator'un kaybolduğu dönem Geçit'e ait evde sinyal verdiği belirlendi. Bu nedenle de 2 defa 6 yıl arayla kazı çalışması yaparak cesedi aradıkları öğrenildi.

EMNİYET VE SAVCININ KOORDİNELİ ÇALIŞMASIYLA GEÇEN HAFTA YIKIM KARARI VERİLDİ

Halktv.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre, Hüseyin Bağator'un cesedinin daha önceki bazlarda da orada olduğunu kesin gözüyle bakan Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri savcılıktan bu evin yıkılmasını talep etti. Savcının da bu talebi olumlu görmesi üzerine yıkım kararı verildi. Malatya cinayet polisi ve cumhuriyet savcısının koordineli çalışmasıyla geçen hafta yıkılan evin temelinde kadavra köpeklerinin katılımıyla çalışma yapıldı.

SAAT, AYAKKABI VE PANTALONU ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nin başarılı ve ısrarlı çalışması savcının da emniyetle koordineli olması sonucu Doğanşehir Yuvaköy'deki bahçeli evin yıkımı gerçekleşti. Yapılan incelemede Hüseyin Bağator'a ait olduğu belirlenen kemik parçaları ve saat, ayakkabı ile pantalonu bulundu. Kemik parçaları Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ÖNCE ÖLDÜRDÜLER SONRA GÖMDÜLER ÜZERİNE TEMEL ATTILAR

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin ısrarlı ve başarılı çalışması sonucu çıkarılan kemik parçalarının ve bulunan kişisel eşyaların Hüseyin Bağator'a ait olduğu belirlendi. Olayın en büyük şüphelileri ise eski eşi Hediye Geçit, Ali Rıza Türker ve kardeşi Bayram Türker'di. Cumhuriyet savcısının verdiği gözaltı kararıyla 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Hüseyin Bağator'u öldürdükten sonra aileye ait bahçe olan olay yerine getirip gömdükleri, üzerini toprakla kapattıktan sonra da üzerine 25 metre kare temel atıp ev yaptıkları öğrenildi.

BAŞKA YERDE ÖLDÜRÜLÜP TAŞINMIŞ OLABİLİR

Öte yandan Hüseyin Bağator'un başka yerde öldürüldükten sonra gömüldüğü yere getirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bağator'un nasıl öldürüldüğü ise yapılacak otopsi sonrası ortaya çıkacak.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen boşandığı eşi Hediye Geçit, Ali Rıza Türker ve Bayram Türker tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şüphelinin çelişkili ifadeler verdiği öğrenildi.

Türkiye Haberleri