Mahmud Abbas'ın talebi reddedildi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos’ta TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek. Abbas'ın sağlık sorunları nedeniyle konuşmasını oturduğu yerden yapmak istemesi, Meclis tarafından reddedildi ve kürsüde konuşması kararlaştırıldı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na hitap edecek.

Abbas'ın sağlık sorunları nedeniyle ilk başta konuşmasını oturduğu yerden yapmayı tercih ettiği ancak yapılan görüşmeler sonucunda kürsüde yapmasına karar verildiği öğrenildi. Bu önemli konuşma, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla olağanüstü toplantı düzenlenen Meclis'te gerçekleştirilecek.

MECLİS ETRAFINDA GÜVENLİKLER ARTIRILDI

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın Türkiye ziyaretinin yanı sıra Meclis’te yapacağı konuşma nedeniyle 15 Ağustos’ta olağanüstü toplantı düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu. Bu nedenle, Meclis çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılacak ve davetliler dışında TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Genel Kurul, saat 15.00'te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Açılış konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas kürsüye gelerek İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve diğer Filistin topraklarındaki gelişmeleri detaylandıracak. Abbas’ın konuşmasının yaklaşık yarım saat sürmesi ve İngilizce, Türkçe ve Fransızca olarak anlık tercüme edilmesi planlanıyor.

ERDOĞAN VE ABBAS PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Abbas'ın konuşmasını Genel Kurul Salonu'nda dinleyecek. Erdoğan’ın yanı sıra bakanların da törene katılması bekleniyor. Özel toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holü'nde düzenlenen Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecek.

Toplantı sonrası, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve heyetiyle Meclis’teki Mermerli Salon’da bir araya gelecek ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek.

Türkiye Haberleri