Mahallenin 24 yıllık berberi çocuk tacizcisi çıktı!

stanbul Güngören’de 24 yıldır berber olarak çalışan Hayri Çetin (47) hakkında, 3 yeğenine cinsel tacizde bulunduğu gerekçesi ile dava açıldı. 3 çocuk, verdikleri ifadelerde kendilerine yönelik tacizin 5-6 yaşlarındayken başladığını anlattı. Tutuklanan Çetin ise yeğenleri ile ‘doktorculuk oyunu’ oynadıklarını belirterek, çocukların özel bölgelerine elinin yanlışlıkla değmiş olabileceğini söyledi.

Halktv.com.tr/ÖZEL

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 3 kız çocuğunun, yıllarca, yakın akrabaları olan bir kişi tarafından cinsel tacize maruz kaldığını ortaya koydu. Halk Akademi’den Ebru Yazıcı’nın haberine göre olay, çocuklardan birinin yaşadıklarını ailesine anlatması ile ortaya çıktı. Durumun ortaya çıkması üzerine, benzer bir durumu yıllarca yaşayan başka çocuklar da başından geçenleri anlattı. Çocuklar, pedagog eşliğinde alınan ifadelerinde kendilerine yönelik tacizleri ayrıntılı bir biçimde anlattı.

AİLE EVİNDE YAŞANDI


Dava dosyasına göre, taciz olaylarının tamamına yakını, Güngören’de 24 yıl berber olarak işyeri işleten Hayri Çetin’in eşi ve annesi ile yaşadığı evde yaşandı. İfadelere göre, tacizlerin tamamına yakını da, R. K., M. S. ve Z. K.’nin ailelerinin, Çetin’in annesini bayramlarda veya yaz tatillerinde ziyareti sırasında yaşandı.

3 ÇOCUK YAŞADIKLARI DEHŞETİ ANLATTI


Cinsel tacize maruz kaldığını anlatan R. K., dayısı Çetin tarafından 11-12 yaşına kadar tacize maruz kaldığını söyledi. R. K. İfadesinde, Çetin’in, kendisini balkona kilitleyerek vücudunun çeşitli yerlerine dokunduğunu kaydetti. R. K.’nin yaşadıklarının tanığı olan kuzeni M. S. de benzer şekilde tacize maruz kaldığını anlattı. 7 yaşındaki Z. K. de Hayri Çetin’in tacizine maruz kalan bir diğer çocuk oldu.

‘SÖYLEDİKLERİ HAYAL ÜRÜNÜ’


Tutuklanan evli ve 2 çocuk babası Hayri Çetin ise, savunmasında yeğenlerine yönelik tacizde bulunmadığını söyledi. Çetin, yeğenleri ile zaman zaman doktorculuk oynadıklarını belirterek “Gayri ihtiyari olarak mağdurun özel bölgesine elim değmiş olabilir” dedi. Çetin, çocukların, kendisi ile ilgili verdiği ifadeler için ise “Bunların hepsi hayal ürünü” dedi. Davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki temmuz ayında görülecek.

Türkiye Haberleri