Liseliler ciğer sarma için yarıştı

Edirne'de düzenlenen 'Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali'nde liseler arası yemek yarışmasında öğrenciler, en iyi 'ciğer sarma'yı yapabilmek için yarıştı.

Edirne’de unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri tanıtmak amacıyla düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" tüm coşkusuyla devam ediyor. Festivalin ikinci gününde liseler arası düzenlenen yemek yarışmasında genç aşçılar, Edirne mutfağının özel lezzetlerinden ‘ciğer sarma’yı hazırlamak için yarıştı.

Dr. Ahmet Sadık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kapalı kutularda kendilerine verilen malzemelerle ciğer sarma yapmak için büyük bir heyecanla tezgah başına geçti.

İzleyicilerin yoğun tezahüratları eşliğinde hazırlanan yemekler, jüriye sunuldu. Yarışma sonunda, Dr. Ahmet Sadık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, genç aşçıları tebrik ederek, yöresel tatların geleceğe taşınmasının önemine değindi.

Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi’nde düzenlenen festival, halk oyunları, darbuka ve Balkan dans gösterileri gibi renkli etkinliklerle de büyük ilgi topladı.

Türkiye Haberleri