Kuzenlerin intihar yalanını polis çözdü

İstanbul Şişli Pangaltı’da cadde üstündeki bir kıraathaneye gelen 22 yaşındaki genç, silahla vuruldu. Olayın ardından intihar ihbarına giden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri yaptığı incelemede olayın cinayet olduğunu ortaya çıkarttı. Karadaş'ın kuzeni gözaltına alındı.

Olay, dün gece 04.00 sıralarında Şişli Pangaltı semti Bozkurt Mahallesi’nde meydana geldi. Halk Akademi'den Can TAN'ın haberine göre, dün gece saatlerinde cadde üzerinde bulunan bir kıraathaneye gelen 22 yaşındaki Ahmet Karadaş, burada oturup oyun oynamaya başladı. Bir süre sonra çıkan kavgada Karadaş, silahla vurularak öldürüldü. Olayın ardından paniğe kapılan içeridekiler polis ekiplerine intihar olduğu yönünde ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis, adrese geldiğinde 22 yaşındaki genci kanlar içerisinde buldu. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hasteneye kaldırılan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yapılan detaylı çalışmada ise gencin intihar etmediği, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine polis ekipleri içerideki 7 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan kamera çalışmasında ise gencin vurulduğu anın görünmediği ancak içeridekilerin panik yaşadığı tespit edildi. Olayda kullanılan silaha ise olay yerinde el konuldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde ifadeleri alınan 5 görgü tanığı işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Öldürülen Ahmet Karadaş

İNTİHAR YALANINI ÇELİŞKİLİ İFADE ÇÖZDÜ

Konuyla ilgili gözaltına alınan Ahmet Karadaş’ın kuzeni C.K.’nın çelişkili ifadeleri ve olayın oluş şekli cinayeti ortaya çıkardı. İddiaya göre Ahmet Karadaş mekanın balkonunda otururken C.K. elinde silahla oraya gidiyor silahla oynarken Ahmet Karadaş önce elinden ardından da aynı mermi ile göğsünden vurulup hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Ahmet Karadaş’ın kuzeni C.K. silah sesini duyunca yanına gittim dese de olay anında ölen kuzeninin yanında olduğu ve Karadaş’ın sağ elinde giriş çıkış izi ve göğsüne isabet eden mermi ile hayatını kaybettiği öğrenildi. Polis C.K. ve arkadaşını kasten öldürme suçundan gözaltına aldı. 2 şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Türkiye Haberleri