Sancaktepe'deki kuyumcu soygununda yakalananlar Barış Boyun'un adamı çıktı!

İstanbul Sancaktepe’deki bir kuyumcudan 3 kilo altın gasp eden 11 kişilik şebeke ile ilgili önemli bir bilgiye ulaşıldı. Soygun şebekesinin, İtalya’da yakalanan Barış Boyun grubuna mensup oldukları öğrenildi. Şüpheliler emniyet ifadesinde, soygun talimatını Boyun’un Gürcistan’da bulunan adamları tarafından verildiğini söyledi.

Sancaktepe'de yaklaşık 3 kilogram altının gasp edildiği ve çıkan çatışmada 1 kişinin yaralandığı kuyumcu soygunu şüphelileri polis ekipleri tarafından film gibi bir operasyonla yakalandı. 1' i kadın 11 şüphelinin yakalandığı anlar mobese kameraları tarafından görüntülendi. Şüphelilerle birlikte olayda kullandıkları 2 adet otomatik silah da ele geçirildi.

Yakalanan kişilerin Barış Boyun grubuna mensup oldukları öğrenildi. Bu kişilerin emniyet sorgusunda, soygun talimatının Boyun grubunun Gürcistan’da bulunan adamları tarafından verildiğini söyledikleri öğrenildi. Sorguda, anılan ülkede bulunan 5 kişinin adı verildi. Yakalanan 11 kişinin yanı sıra, toplam 6 kişinin de firari konumda olduğu öğrenildi.

YARALI HALDE SOYGUNA KARIŞMIŞ

Yakalanan 11 kişilik gruba, Cihan I.’nın liderlik ettiği kaydedildi. Cihan I. geçen yıl silahlı saldırıya uğramıştı. Yürüme güçlüğü çektiği tespit edilen Cihan I.’nın bu nedenle otomobilde beklediği öğrenildi.

300 KİLOMETRELİK YOL BOYUNCA KAYITLARA BAKILDI

Öte yandan, DHA’nın geçtiği haberde ise şüphelilerin yakalanmasına yönelik yürütülen operasyonun detaylarına yer verildi.

Olayın ardından İstanbul polisi alarma geçti. Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, polis 300 kilometrelik yol boyuncu güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin olay yerine geldikleri kiralık otomobilin izini sürdü. Otomobilin Kocaeli sınırları içinde ormanlık alanda terk edildiği tespit edildi. Otomobilde yapılan incelemede arka camının kırık ve araçta bazı kan lekelerinin olduğu da belirlendi.

GEBZE'DE FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON

Gasp Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmada şüphelilerin başka bir araçla kaçmaya devam ettiğini tespit etti. Şüphelilerin kullandığı otomobilin izi soygundan 1 gün sonra Gebze’de bulundu. Bir bankamatiğin önünde duran araca polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Otomobilde bulunan 5 şüpheli polis ekipleri tarafından yakalandı. Polisin yaptığı film gibi operasyon MOBESE kamerası tarafından saniye-saniye görüntülendi.

BAĞ EVİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin ardından polis bu kez Kocaeli’nde bir bağ evine baskın yaptı; 5 kişi yakalandı. Bağ evinde yapılan aramada olayda kullandığı tespit edilen 2 adet otomatik silah ele geçirildi. Şüphelilere ait sahte pasaportla olayda kullandıkları otomobili kiralayıp teslim eden yabancı uyruklu 1 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 11’e yükseldi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Polisteki sorgularında suçlarını itiraf eden şüphelilerin gasp ettikleri altınları bir başka arkadaşlarına verdiklerini söylediği öğrenildi. Gasp Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan, poliste daha önceden çok sayıda suç kaydı olan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Türkiye Haberleri