Suriye'de Baas rejiminin yaklaşık 60 yıllık iktidarının yıkılmasının ardından Türkiye'deki Suriyeli göçmenlerin birçoğu kutlamalar yapmaya devam ediyor.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde de kutlamalar gerçekleşti. Ancak A.K.D ve beraberindekiler, Gebze’de Esad’ın devrilmesini kutlayan Suriyelilere “Bu kadar şehit varken siz hayırdır? İzin aldınız mı? Başlarım Esad’ınıza. Dağılın lan!" dedi.
AA'da yer alan habere göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Gebze ilçesinde kutlama yapan Suriyeli sığınmacıların araçlarının önünü kesen ve görüntüleri sosyal medyada yer alan kişinin A.K.D. olduğunun tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, A.K.D'nin "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan işlem yapılmak üzere gözaltına alındığı kaydedildi.