Kürtçe şarkıyla halay çeken asker tutuklandı

Askere uğurlama eğlencesinde Kürtçe şarkıyla birlikte halay çeken B.S. isimli asker örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

30 Temmuz 2024 tarihinde Aydın'da askerlik yapan B.S. isimli bir asker, askere uğurlama eğlencesinde Kürtçe şarkıya eşlik ederek halay çektiği gerekçesiyle tutuklandı. B.S. ve diğer halay çekenlerin, trol hesaplar tarafından hedef gösterilmesi sonucunda gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından "örgüt propagandası" suçlamasıyla tutuklandı.

Gözaltına Alınan Askerler

B.S.'nin İstanbul Arnavutköy'de düzenlenen askerlik eğlencesinde Kürtçe şarkıya eşlik ederek halay çektiği belirtiliyor. Halay çekenler arasında yer alan bir kişinin de arandığı ifade ediliyor.

Tutuklamalar ve Tepkiler

Bu tutuklama olayı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Halay çekenlerin, trol hesaplar tarafından hedef gösterilmesi ve bu nedenle tutuklanmaları, çeşitli sosyal ve hukuki tartışmalara neden oldu. Ayrıca, "halay gözaltıları" ile ilgili sorular, yetkililere yöneltildi ve konuyla ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyo

Türkiye Haberleri