Kürtçe konuştuğu için öldürüldü denmişti gerçek bambaşka çıktı!

İstanbul'da bir otelin restoranında Kürtçe konuştuğu için 10 kişinin saldırısına uğrayarak öldürüldüğü öne sürülen öldürülen Hakeem Luqman Tawfeeq cinayetinde gerçek bambaşka çıktı.

Olay önceki gece saat 00.40 sıralarında Fatih Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan bir otelin restoranında meydana geldi. İstanbul’a turist olarak gelen Iraklı iş insanı Hakeem Luqman Tawfeeq, kardeşi Saad Muhsin Tawfeeq ve arkadaşı Bilal Adil Khorsheed ile birlikte olay gecesi alkol almak için başka bir otelin restoranına geçti.

TARTIŞMA CİNAYETLE SONUÇLANDI

Kardeşi ve arkadaşıyla restoranda oturan Hakeem Luqman Tawfeeq, aynı restoranda iki kadın arkadaşıyla oturan Hayrettin Onuk ağabeyi Zeynedin O. İle tartışma yaşadı. Yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgayı ayırmaya çalışan otelin güvenlik görevlisi Uğur Y.’de Iraklı turistleri darp etmeye başladı. Dışarıya sıçrayan kavga da Hayrettin Onur, Iraklı turisti Hakeem Luqman Tawfeeq”ı bıçakladı. Iraklı turist aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybederken şüpheliler olay yerinden kaçtı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kıskançlık cinayeti olduğu belirtilen olaya ait işyerinin güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntülerde, iki tarafta restoran kısmında masada otururken, aralarında yaşanan sözlü bir tartışma sonrası Iraklı turist, masadan ayrılarak Hayrettin Onur'un masasına gidiyor. Tartışma yaşanıyor. Araya çalışanlar girmeye çalışıyor. Ortaya çıkan görüntülere göre tartışma büyüyor.

Hakeem Luqman Tawfeeq

Otel çalışanları iki grubu ayırmaya çalışıyor. Bu sırada otelin güvenlik görevlisi Uğur Y. de Iraklı turistleri darp etmeye başlıyor. Yaşanan kavga dışarıya sıçrıyor. Bu sırada tartışmanın içinde yer alan Hayrettin Onur masada bulunan bıçağı alıp hızlıca olay yerinden kaçtı.

KISKANÇLIK KAVGASI

Olayın nedeni ise Hayrettin Onur'un arkadaşları olan kadınların dansa kalkmasıyla başladığı kaydedildi. Buna göre bu sırada yaşanan sözlü atışma alkolün de etkisiyle hızla kavgaya dönüştü. Olayla ilgili geniş çaplı çalışma yapan polis ekipleri, cinayetin ardından kaçan Batmanlı Hayrettin Onur'u yakalamak için çalışma başlattı.

Türkiye Haberleri