"Kürekli koca cinayeti" sanığına ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Erzurum'da eşi Ayhan Avcı’yı, arkadaşı ile öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Padına Avcı için savcı, 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Karısını fuhuşa zorladığı iddiasıyla başına kürek ve traktörün çeki demiri ile vurularak öldürülen Avcı'nın arkadaşı Fahrullah Özdemir için de 12 yıldan 18 yıla kadar hapsini talep etti.

Gürcistanlı Padına Avcı, Fahrullah Özdemir ile birlikte jandarmayı arayıp, bir yıldır evli olduğu eşi Ayhan Avcı'yı tarladaki kulübede kanlar içinde buldukları ihbarında bulundu.

İKİSİ DE SUÇU İTİRAF ETTİ

Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. İncelemede, Ayhan Avcı'nın keskin bir alet ile başına ve boynuna vurularak öldürüldüğü belirlendi. Padına Avcı ile Fahrullah Özdemir, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Padına Avcı ile Fahrullah Özdemir, emniyetteki ilk ifadelerinde Ayhan Avcı'yı güvercin beslediği kulübede yerde yatar halde bulduklarını belirtti. Avcı ve Özdemir, gözaltına alındıktan 2 gün sonra suçlarını itiraf etti.

Ayhan Avcı

PARA KARŞILIĞINDA İLİŞKİYE ZORLAMIŞ

Ayhan Avcı'yı öldürdüklerini söyleyen Padına Avcı ve Fahrullah Özdemir, 13 Haziran günü olay yerine götürülerek cinayeti nasıl işlediklerini anlattı. Padına Avcı, eşinin kendisini 1500 TL karşılığında başka erkeklerle ilişkiye zorladığını ileri sürerken, Fahrullah Özdemir, tartıştığı Ayhan Avcı'nın bıçakla üzerine saldırdığını öne sürdü.

KÜREKLE VURMUŞ

Traktör ve römorku birbirine bağlayan başı topuzlu demir aparatıyla Ayhan Avcı'nın kafasına vurduğunu itiraf eden Özdemir, Padına'nın ise kürek ile vurduğunu söyledi.

Savcı mütalaasında, Padına Avcı'nın gözaltına alınmasından sonraki ifadelerinde hakkındaki suçlamayı reddetmesine rağmen, savunmalarının çelişkili olduğuna yer verdi.

HAKSIZ TAHRİK UYGULANMADI

Kocasına yönelik bir eylemi olmadığını beyan eden sanık Padına'nın kovuşturma aşamasına kadar sanık Fahrullah ile ağız birliği yaptığının belirtildiği mütalaada, ambulansı ve kolluk kuvvetlerini aramaması için Fahrullah'ın ellerini kemer ile arkadan bağladığını, yüzüne vurarak kendisini darbettiğini, kendisi ve çocuğunu ölüm ile tehdit ettiği iddiasına yer verilerek, "Ancak sanık Padına gözaltına alındıktan sonra alınan adli muayene raporuna göre vücudunda darp ve cebir izi bulunmadığının belirtildiği, yarım saat boyunca elleri arkadan deri kemer ile bağlı olan bir şahsın el bileklerinde lezyon olmaması, yine yüzünden darbe alan kişinin yüzünde morluk olmasına rağmen, adli muayene raporunda darp cebir izinin bulunmaması hayatın olağan akışına aykırı ve beklenen bir durum değildir.

FUHŞA ZORLANMAMIŞ

Yine sanık Padına'nın olaydan sonra sanık Fahrullah tarafından darp ve tehdit eylemine maruz bırakıldığı hususunda soyut beyanı dışında bir delil bulunmadığı, bu sebeple çelişkili savunmaları, sanıkların olaydan sonra birlikte dere kenarına gitmeleri, sanık Fahrullah'ın Padına hakkında ki beyanları ve bu beyanların yan delillerle desteklenmesi nedeniyle Padına'nın beyanlarına itibar edilmemelidir. Maktulün sanık Padına'yı fuhşa zorladığı yönünde iddiaların bizzat sanık Padına tarafından yalanlanması nedeniyle sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin de uygulanamayacağı, açıklanan sebeplerle sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek maktulü öldürdükleri değerlendirilmektedir" denildi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı Padına Avcı'ya eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Savcı mütalaasında Fahrullah Özdemir'in kasten öldürme suçunu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle hakkında müebbet hapis yerine 12 yıldan 18 yıla kadar hapsini talep etti.

Türkiye Haberleri