Kış aylarının meyvesi, tezgahların vazgeçilmezi, çocukların bilmecesi, ayıklamasının zorluğu ama tadının enfesi, Kur’an-ı Kerim’de cennet meyvesi, Nar meyvesinden başkası değildir. Narın Türkiye'de 15'ten fazla çeşidi bulunuyor. Nar en güçlü doğal antioksidan kaynaklarından biri ve Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinde kesintisiz olarak tüketilen en önemli meyveler arasında yer alıyor.
Hititlerden günümüze kadar Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinde kesintisiz olarak tüketilen ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan narın uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenlerin vazgeçilmez bir meyvesi.
ANAVATANI İRAN
Anavatanı İran olmak üzere Güneydoğu Anadolu'yu da kapsayacak şekilde Ortadoğu, Kafkasya ve Hindistan'ın kuzeyinde görülen tropikal ve subtropikal iklimin meyvesi olan narın bilinen en eski meyvelerden biri olduğu belirtiliyor.
NAR OMEGA- 5 ZENGİNİ
Muhteviyatında 124 çeşit farklı fitokimyasal olduğu bilimsel araştırmalar tarafından ortaya konmuş olan narda, ayrıca protein, karbonhidrat, kalsiyum, fosfor ve demir gibi maddeler ile B1, B2 ve C vitaminleri de bulunmaktadır. Yine meyvenin ağırlığının yarısını meydana getiren kabuk kısmında meyveye antimutajenik, antioksidan ve antibakteriyel özellikler veren maddeler vardır.
KUR'AN-I KERİM'DE ADI GEÇİYOR
Bereketinde sembolü olan narın ismi Kur'an-ı Kerim'de de pek çok kez geçiyor. Çekirdek, su ve kabuk olmak üzere üç kısımında meydana gelen nar, besin değeri açısından da son derece zengin.