Koskoca TÜBİTAK'ın Fen Lisesi'nin düzgün yurdu yok!

TÜBİTAK'a ait ve Liselere Geçis Sınavı'nda yüzde birlik dilime giren öğrencilerin girdiği Fen Lisesi'nde yeterli yurt yok. Türkiye'nin gözü gibi baksı gereken başarılı çocuklar, sıkış tepiş 10 kişilik odalara mahkum kaldı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki TÜBİTAK Fen Lisesi, üç yıldır çözülmeyen yurt sorunu nedeniyle öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor.

Veliler, çocuklarının 4 kişilik odalarda 10 kişi kalmak zorunda bırakılmasına tepki gösterdi. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde açılan okulda, öğrenci sayısının her yıl artmasıyla yurt sıkıntısı da büyüyor.

UZAYA ASTRONOT VAR AMA ÇOCUKLARA YURT YOK

Veliler, Meclis dahil birçok kuruma başvurmalarına rağmen çözüm bulamadıklarını belirtiyor.

Veliler, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı'na yönelik tepkilerini dile getirerek, "Uzaya astronot gönderen kurumlar, neden üç yıldır iki bina yapamıyor?" diyor.

"LABORATUVARLAR SINIF, ODALAR KOĞUŞ OLDU"

İlk açıldığı dönemde 6 ayda tamamlanacağı söylenen inşaatlar, hâlâ bitirilemedi. Veliler, çocuklarının geçici olarak yerleştirildiği binaların depreme uygun olmadığını ve boşaltıldığını, ardından 4 kişilik odaların 10 kişilik koğuşlara dönüştürüldüğünü ifade edildi.

Yurt inşaatını üstlenen firmanın konkordato ilan ederek projeyi yarıda bıraktığı öğrenildi. Veliler, bu durumun kendilerine bildirilmediğini ve çözüm olarak laboratuvarların sınıfa, odaların ise koğuş sistemine dönüştürüldüğünü belirterek, bu koşulların öğrenciler için sağlıksız olduğunu vurguluyor.

"BİZZAT TÜBİTAK BAŞKANI VE SANAYİ BAKANI 6 AYDA BİTECEK DEDİ"

Üç yıldır söz verilen yurdun yapılmamasına tepki gösteren bir veli, şunları dile getirdi:

"Yaklaşık 65 farklı ilden gelen öğrencilere bu yıl 90 öğrenci daha eklenecek. Ve böylece öğrenci sayısı 270’den 360’a çıkacak. Ancak bu sene gelecek 90 öğrenci için barınma ve okul binası sorunu çıktı” dedi. 2021’de okul ilk açıldığı zaman bizzat TÜBİTAK başkanı ve şimdiki sanayi bakanının ‘Para sıkıntımız yok, 6 ayda inşaatlar tamamlanacak, çocuklar mağdur edilmeyecek. Çünkü biz TÜBİTAK’ız’ açıklamalarını “Bu vaatler sonrası çocuklarımız kampüsteki TÜSSİDE Konukevine geçici olarak yerleştirildi. 6 Şubat depreminin ardından çocukların kaldığı geçici yurtların deprem yönetmeliğine uygun olmadığı anlaşılınca boşaltıldı”

TÜBİTAK Fen Lisesi’nin başarılı öğrencilerinin bu olumsuzluklarla karşı karşıya bırakılmasına tepki gösteren veliler, sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyor.

Evrensel'den Hasret Gültekin Kozan'ın haberine göre; bir veli de şunları ifade etti:

“Bu liseye girecek öğrenciler, LGS’de yüzde 1’lik dilime girdikten sonra 24 farklı ilde TÜBİTAK bilimsel yetenek sınavına girmeye hak kazanıyor. Sınavda başarılı olan 90 öğrenci asil listede, 270 öğrenci yedek listede yer alıyor. TÜBİTAK Fen Lisesi, çok yeni ve henüz hiç mezun vermemesine rağmen inanılmaz başarılara imza attı. Birçok ulusal ve uluslararası bilim yarışmasında yaptıkları dereceler ve aldıkları madalyalarla ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil ettiler” ifadelerini kullanarak

Türkiye Haberleri