Köprüdeki SMA Eyleminde Flaş Gelişme

15 Temmuz Şehitleri Köprüsü "SMA" yazılı araçla eylem nedeniyle tutuklanan Resul Can Çatı tahliye edildi.

İstanbul Beşiktaş'ta 14 Haziran 2024 tarihinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü "SMA" yazılı araçla trafiğe kapatan sanık Resul Can Çatı'nın yargılanmasına başlandı. İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Resul Can Çatı ve avukatı hazır bulundu.

"KASTIM SUÇ İŞLEMEK DEĞİLDİ"

Sanık Çatı, duruşmada yaptığı savunmada, SMA hastası çocukların durumuna dikkat çekmek amacıyla böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini, ancak sonuçlarının bu kadar ciddi olacağını tahmin edemediğini belirtti. Son derece pişman olduğunu dile getiren Çatı, "Kastım trafik güvenliğini tehlikeye sokmak değildi. Suç işleme kastıyla hareket etmiş değilim. Herhangi bir örgütle bağlantım yoktur. Daha önce bir hastanenin psikiyatri servisinde tedavi gördüm. Doktor bana düzenli kullanmam için ilaçlar verdi. Tutuklu kaldığım süre de nazara alınarak tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum," dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Sanık avukatı, müvekkilinin bipolar bozukluk hastası olduğunu ve ilaç kullanmaya yeni başladığı için böyle bir durum yaşandığını söyledi. Pişmanlığını dile getiren müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme, ara kararında sanık Resul Can Çatı’nın tutuklu geçirdiği süreyi ve mevcut delil durumunu dikkate alarak imza atmak şeklinde adli tedbir uygulanması şartıyla tahliyesine karar verdi.

CEZAİ EHLİYET İNCELEMESİ İSTENDİ

Mahkeme ayrıca, sanığın tedavi olduğu kurumların bildirilmesi için İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazı yazılarak tedavi dosyalarının mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Sanığın cezai ehliyeti bulunup bulunmadığının anlaşılması için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Türkiye Haberleri