Konteynerde Mezuniyet: Yıkılan Hayatlar İçin Mimar Oldu

Malatyalı Murat Engin, 6 Şubat depremlerinin ardından konteynerde eğitimle Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Deprem sonrası Malatya’yı yeniden ayağa kaldırmak için büyük hedefler belirleyen Engin, “Fırsat varsa zamanında okumalarını tavsiye ederim” dedi.

39 yaşındaki Murat Engin, 6 Şubat depremlerinin ardından konteynerde geçirdiği zorlu sürece rağmen, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olmayı başardı. Engin, "Malatya’yı nasıl daha yaşanabilir hale getirebiliriz?” sorusuyla geleceğe yönelik hedefler belirledi.

Malatya’da yaşayan Murat Engin, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası ailesiyle birlikte yaşadığı evin ağır hasar görmesinin ardından konteynerde yaşamaya başladı. Bu zorlu koşullarda, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olmayı başaran Engin’in hikayesi, azim ve kararlılığın simgesi oldu.

KONTEYNERDE EĞİTİMLE MEZUNİYET

Murat Engin, 2007 yılında Harran Üniversitesi Harita ve Kadastro bölümünden mezun olduktan sonra Malatya Belediyesi’nde harita birimi personeli olarak çalıştı. 2020 yılında Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazanan Engin, pandemi sürecinde eğitimine uzaktan eğitimle devam etti. Deprem felaketinin yaşandığı dönemde, konteynerde eğitimine devam eden Engin, tüm zorluklara rağmen 4 yıllık eğitim sürecini başarıyla tamamladı.

Engin, “Geçmişten kalan izinlerimi biriktirerek, dört yıl boyunca sadece okul için izin kullandım. Bu süreçte tatil ya da başka bir gezme fırsatını hiç değerlendirmedim,” diyerek azimli bir öğrenci portresi çizdi.

“İKİNCİ DEPREME KONTEYNERDE YAKALANDIK"

Pandemi döneminde Erciyes Üniversitesi’ne başlayan Engin, birinci sınıfı tamamen uzaktan eğitimle tamamladı. Üçüncü sınıfta yüz yüze eğitim başladı ve Engin, yıllık izinlerini kullanarak haftada üç gün Kayseri’ye gidip geldi. 2023 yılında, altıncı dönemde tekrar uzaktan eğitime geçilmesinin ardından, eğitimini tamamlayarak mezuniyet aşamasına ulaştı.

Deprem sürecinde yaşadıkları zorlukları anlatan Engin, “İkinci depreme konteynerde yakalandık. Her şeye rağmen sağlığımızı koruduk ve eğitim sürecimizi devam ettirdik,” şeklinde konuştu.

MALATYA’YI YENİDEN İNŞA ETMEK

Mezuniyetinin ardından gelecekteki hedeflerini belirleyen Murat Engin, “Hedefim, Malatya’yı nasıl daha çabuk ayağa kaldırabiliriz, nasıl düzenleyip planlayabiliriz, daha hızlı yaşanabilir hale getirebiliriz?” şeklinde konuştu.

Depremin ardından Malatya’da yaşanan sorunları çözme noktasında katkıda bulunmayı amaçladığını ifade etti.

Türkiye Haberleri