Şahintaş A.Ş.’nin hissedarlarından olan Osman Şahin’in kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından kadınların miras hakkı sorgulandı. Güldem Şafa, Ece Gizem, Lara ve Sara Şahin kardeşler, hayatlarını kaybeden babalarının şirketteki haklarının “kız çocuğu olmaları” gerekçesiyle kendilerine verilmediği için diğer ortaklara dava açtı. Şirketin diğer ortaklarına Gaziantep 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne 21 Nisan’da dava açan kız kardeşler, kadına miras şiddeti beyanlarında bulundu.
Aile şirketi olan Şahintaş A.Ş’nin on milyonlarca TL’lik değerinin bulunduğunu ve şirketin bildirimde bulunması sonucu Osman Şahin’in paylarının ailesine verilmesi gerektiğini bildiren Avukat Hasan Öztürkmen, süreci anlattı.
BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Kendi çabaları ile mirastan pay verilmeyen üç şirket ile 150 adet taşınmazın tapusuna ulaştıklarını belirten Öztürkmen, “Esas tespiti mahkeme yapacak. Terekenin tespiti için bir kişi görevlendirilecek. Mirasla ilgili banka hesapları, taşınır, taşınmaz mallar, kiradaki mülkler, şirketlerdeki hisseler, mahkeme kararı ile belirlenecek” dedi. Dört kız kardeşe bugüne kadar üvey evlattan daha kötü muamele yapıldığını söyleyen Öztürkmen, “Adeta yok sayılmışlar. Kızlar, annelerinin memleketi olan Edirne’de zorluklar içinde hayatlarını sürdürmeye çalışırken bu kişiler lüks içindeler. Ortaklığın giderilmesi davası açmak için süreci başlattık. Bu dava kapsamında da 45 adet taşınmaz var” diye konuştu.
Dört kız kardeşin yaşadığı büyük mağduriyetin tek nedeninin cinsiyetleri olduğunun altını çizen Öztürkmen, şunları dile getirdi: “Çeşitli yöntemlerle kanuna karşı hile yaparak mirastan düşen paylarını vermiyorlar. Burada müvekkillerime yapılan haksızlıktır, şiddetin bir başka biçimidir, yıldırmadır, mobbingtir.”
'Tarladaki mahsulü bile vermediler'
Av. Hasan Öztürkmen, kadının yok sayılması ve dışlanmasının görülmemiş bir hal aldığı davada müvekkillerine miras paylarının kaçırılmasında her türlü şiddetin yaşatıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Şahin Ailesi’nin davaya konu ürün veren tarlaları var. Diğer mirasçılar davacılara mirastan paylarına düşen, nakdi ödemeleri yapmamışlar. Miras payları ve şirketler olanaklarından yararlandırmamışlar, taşınmazların mahsullerinden paylarına düşeni bile vermemişler. Yönetimi kendilerinde olan şirketlerde söz ve rey hakkı vermeyerek mağduriyetlerine yol açmışlar. Bir kısım şirketler isim değiştirmiş, bir kısım şirketler birleştirilmiş ve bütün bunlarda davacıların oluru alınmamış. Hatta bilgi dahi verilmemiş.”
Seyfi Dursunoğlu'nun miras davasında 'kriz' bitmiyor
Manukyan'ın miras davası: Mahkeme evliliği iptal etti