Kısıtlama Kaldırıldı: Artık Tamamen Ücretsiz Olacak

Elektrik, köprü ücretleri, sigara ve gıda fiyatları derken son zam internet faturalarına gelirken, günümüzde bir ihtiyaç olan internet artık birçok insan için lüks haline gelmiş durumda. İnternet faturalarının 500 liraya dayanmasının ardından harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ücretsiz internet hizmeti kapsamında tüm kısıtlamaları kaldırdı.

Son olarak TürkNet tarafından 399.90 liralık internet tarifesine yüzde 25 zam yapılması, milyonlarca kullanıcı tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

Türk Telekom ve Superonline gibi internet servis sağlayıcılarının da mevcut tarifelerinin bu ücretlerin üzerinde olması, başta öğrenciler olmak üzere milyonlarca kullanıcıyı isyan ettirdi. Günümüzde internetin tıpkı ekmek ve su gibi bir ihtiyaç olduğunu belirten vatandaşların çağrısına ilk yanıt İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) geldi.

SINIRLAMA KALDIRILDI, TAMAMEN ÜCRETSİZ OLDU

Enflasyonun etkilerini derinden hissettiğimiz bu günlerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşlara müjde niteliğinde bir haber verdi. İBB Wi-Fi'da uygulanan 60 GB kota sınırlaması kaldırıldı ve artık İstanbul'un birçok noktasında ücretsiz ve sınırsız internet erişimi sağlanıyor.

Daha önce İBB Wi-Fi'da 60 GB'a kadar ücretsiz internet kullanımı mümkünken, İBB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İSTELKOM iş birliğiyle bu sınır kaldırıldı.

Artık vatandaşlar, şehrin birçok noktasında sınırsız internet erişimi ile internette gezinebilir, online oyun oynayabilir, film izleyebilir ve sevdikleriyle iletişim kurabilirler. İstanbullular, İstanbul Senin uygulamasını indirerek ücretsiz ve kolayca İBB Wi-Fi'den yararlanabilecekler.

Bu yeni hizmet ile:

  • Vatandaşlar internete daha geniş bir erişim imkanı elde ederek iletişimde kalabilecekler.
  • Öğrenciler online derslere ve bilgilere daha kolay ulaşabilecekler.
  • İşletmeler internet üzerinden daha fazla müşteriye ulaşabilecekler.
  • Turizm faaliyetleri canlanacak ve İstanbul'a gelen ziyaretçiler daha iyi bir deneyim yaşayacaklar.

Türkiye Haberleri