Kıbrıs Harekatı'nın yıldönümünde Yunan Bakan'dan hadsiz sözler

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümünde Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, 'F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'da olabiliriz" dedi.

Kıbrıs'ta Türkleri katleden Rumlara karşı Türkiye'nin düzenlediği Barış Harekatı'nın üzerinden 50 yıl geçti.

Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in öncülüğündeki askeri harekat ile Kıbrıs'taki Türkler, Rumların katliamından kurtuldu. Her yıl 20 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle düzenlenen bayram yine Yunanistan'da rahatsızlık yarattı.

ABD VE FRANSA'YA SIĞINDI

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, katıldığı bir programda ABD ve Fransa ile ittifak yaptıklarının altını çizip Türkiye'ye "F-35 gözdağı" vermeye çalıştı.

Hadsiz bakan F-35'ler ile 'Bir gece ansızın' Türkiye'de olabileceklerini ve Ankara'daki yurttaşları öldürebileceklerini söyledi.İstanbul'dan nüfusu daha az olan Yunanistan'ın Sağlık Bakanı Gergiadis şunları sarf etti:

"Yunanistan son derece güçlü ittifaklara sahip bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. F-35'leri almak bizi daha sert yapıyor, fırkateynleri almak bizi daha sert yapıyor. Viper F-16 almak, Amerika ile, Fransa ile savunma ittifakları yapmak bizi daha da sertleştiriyor. Bir tweet yüzünden sertleşmiyoruz, rakip artık onun elinde olmadığımızı anladığı zaman sertleşiyoruz

Türkiye'den "bir gece ansızınları" dinliyorum ve beni güldürüyorlar. F-35 ile bir gecede aniden Türkiye'ye gidebiliriz. Yemen'de ne olduğunu gördünüz mü? Elinizde radara yakalanmayan F-35'ler varsa, bir gece ansızın Ankara'da olursunuz ve onları deli gibi indirirsiniz.

Böyle bir şey yapacağımızı söylemiyorum, çünkü böyle bir şey yapmak istemiyoruz, ama Erdoğan bunu söylediğinde gülüyorum. Bir gece Yunanistan'a ne götüreceksiniz? Elinizdeki ayakkabılarla mı? Herkes Türkiye'nin havacılıkta sıfır olduğunu biliyor"

Türkiye Haberleri