Kesik Baş Cinayetinde Cellat Savunması

Zonguldak'ta başı baltayla kesilerek katledilen Mustafa Keleş'in davasında sanık avukatı, cinayetin profesyonelce işlendiğini iddia edip, "Bir cerrah, kasap veya cellat gibi nitelik gerektirir" dedi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlu Dursunlar köyünde 21 Kasım 2021'de korkunç bir cinayet işlendi. 70 yaşındaki emekli madencinin kafası balta ile kesildi. Keleş'in cesedi ormanda, kesik başı da bir gün sonra bir çukurda bulundu.

Cinayet soruşturmasında Keleş'in kardeşi İbrahim Keleş ile 11 kişi gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

"BALTAYA KESTİĞİM KELEŞ'İ ÖLDÜRDÜK"

İbrahim Keleş'in yazdığı tespit edilen Sedat A. imzası taşıyan ve 15 kadar ismi barındıran bir cinayet itirafı notları, tarla ve jandarma karakoluna bırakıldı.

"Vahşice baltaya kestiğim Mustafa Keleş'i öldürdük" notları ve yeni deliller ile İbrahim Keleş tutuklandı. Cinayetle ilgili İbrahim Keleş'in aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında 'Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme' suçlamasıyla dava açıldı.

"LAKABI CANAVARDI"

İlk duruşma kardeş Keleş, sağlık durumu ve dosyadaki delil durumu nedeniyle tahliye edildi. Tüm sanıkların adli kontrolleri kaldırıldı.

Tutuklusu kalmayan davanın üçüncü duruşmasında köy muhtarı dinlendi. Kardeş Keleş'in lakabının köyde 'canavar' olduğunu söyleyen muhtar, "Maden kazasından dolayı yüzünde iz kalınca canavar denmeye başlandı" dedi.

Katledilen Mustafa Keleş'in oğlu, "Adalet yerini bulsun. 3 sene oldu, babamın katili bulunsun" diye konuştu.

"BİR CERRAH, KASAP VEYA CELLAT GEREKTİRİR"

Sanıklardan Cihan T'nin avukatından da ilginç bir savunma geldi. Avukat, cinayetin profesyonelce işlendiği iddia edip şunları söyledi:

"Avukat olarak bu sanıkların, bu eylemi yaptığını düşünmüyorum. Dışarıdan birine yaptırılmış olabilir. Basit bir cinayet değildir. Bir cerrah, kasap veya cellat gibi nitelik gerektirir. Hepsinin birlikte yapacağına kanaat getiremiyorum. Olay anında müvekkilin evde olduğu düşünülürse, beraatini talep ederiz"

Mustafa Keleş'in ailesinin avukat, kardeş Keleş'in cinayetinin faili olma yönünde kuvvetli şüphesi bulunmasına rağmen duruşmaya izinsiz veya mazeretsiz katılmaması nedeniyle tutuklama istedi. Mahkeme, talebi reddedip savcının mütalaasını sunması için ek süre verip duruşmayı erteledi.

Türkiye Haberleri