KCDP Temmuz ayı verilerini paylaştı: 23 kadın şüpheli bir şekilde katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Temmuz 2024 raporunu yayımladı. Rapora göre, Temmuz ayında Türkiye genelinde 23 kadın cinayeti işlendi ve 23 kadının ölümü ise şüpheli olarak değerlendirildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, '2024 Temmuz Veri Raporu'nu' açıkladı. Rapor, Temmuz ayında 23 kadın cinayeti ve 23 şüpheli kadın ölümünün gerçekleştiğini ortaya koydu.

CAYDIRICI CEZALAR OLMADIKÇA ŞİDDET DEVAM EDECEKTİR

Raporun detaylarında şu ifadeler yer alıyor: "Öldürülen 23 kadından 4'ü, boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek veya ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatlarına dair kararlar almak istemeleri gerekçesiyle öldürülmüştür. Ayrıca, 1 kadın annelerinin boşanmak istemesi nedeniyle öldürülmüştür. 18 kadının ölüm nedenleri ise belirlenememiştir. Bu durum, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından ve neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmadıkça, şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça ve önleyici tedbirler uygulanmadıkça, şiddet boyut değiştirerek devam edecektir."

Türkiye Haberleri