DEM Partili belediyeden toplanan köpeklerle ilgili açıklama

Sokak hayvanlarının toplatılıp barınaklara yerleştirilmesini öngören yasa, kamuoyunun tepkisine rağmen kabul edildi. Diyarbakır'da bir ilçe belediyesi uygulamaya geçerken, sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepkilere neden oldu.

Kamuoyunun yoğun tepkisine rağmen sokak hayvanlarının toplatılması yasası Meclis'ten geçti. Diyarbakır'da DEM Parti yönetimindeki Silvan ilçe belediyesi, sokak köpeklerini barınağa toplama operasyonuna başladı. Belediyenin sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti. Tepkiler üzerine bu paylaşımlar kaldırıldı.

BELEDİYE EKİPLERİ SOKAK HAYVANLARINI TOPLADI

Diyarbakır'da bir ilçe belediyesi, yeni yasaya uygun olarak sokak köpeklerini toplama işlemlerine başladı.

Belediyenin sosyal medya hesabından fotoğraflarla birlikte yapılan açıklamada da “Başıboş gezen köpekler toplandı. İlçe merkezinde sayıları giderek artan sokak köpekleri belediyemiz ekipleri tarafından toplanarak barınağa yerleştirildi. Belediyemiz ekipleri ilçe merkezinde sayıları giderek artan sokak köpeklerini yurttaşların şikayetleri üzerine uyuşturucu iğne ile vurarak toplamaya devam ediyor. Ekipler tarafından ilçe merkezi genelinde toplanan köpekler barınağa götürüldü. Barınağa yerleştirilen köpekler kısırlaştırılıp, aşıları yapıldı” denildi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Belediyenin resmi X hesabından yapılan paylaşımlar, sosyal medyada büyük tepki topladı. Sokak hayvanlarının toplatılmasını öngören yasa, kabul edilmesiyle birlikte geniş bir tartışma başlattı. Hayvan hakları savunucuları, bu tür uygulamaların hayvanların yaşam hakkını ihlal ettiğini belirterek tepki gösterdi. Belediyelerin bu yasayı nasıl uygulayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

SİLVAN BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu açıklama tepkilere neden olurken DEM Partili Silvan Belediye Eşbaşkanları Sevim Biçici ve Kadri Esen yazılı bir açıklama yaptı. Sokak köpeklerinin kısırlaştırılmak için toplandığı ve tedavilerinin ardından yaşam alanlarına bırakılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu sosyal medya paylaşımımız üzerine belediyemize karşı geliştirilen tepki haksız bir tepki olduğunu düşünüyoruz. Lakin yapılan uygulama rutin bir uygulama olup göreve başladığımız günden beri devam ettiriyoruz. Vatandaştan bize ulaşılan şikâyetler üzerine bulundukları yerden köpekleri toplayıp kendi barınağımızda kısırlaştırıp beli süre bekletildikten sonra onları aldığımız yere bırakıyoruz. Hasta ve durumu kötü olanları da bırakmayıp barınakta tedavilerini yapıp besliyoruz" denildi.

Türkiye Haberleri