Aydın'ın Kuşadası ilçesinde faaliyet gösteren amatör spor kulübü Küçükada Spor'un yaşları 11 ile 13 arasında değişen 21 futbolcusu ve yöneticilerinden oluşan 31 kişilik kafile, 25 Şubat'ta Aspire Akademi tarafından organize edilen futbol turnuvasına katılmak için Katar'ın başkenti Doha'ya uçtu.
28 Şubat-5 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan turnuva, ABD ve İsrail'in, İran'a yönelik 28 Şubat Cumartesi günü başlattığı saldırılar sebebiyle iptal oldu. İran'ın da Basra Körfezi'nde yer alan ABD'nin askeri üsleri ve bu ülkelerin dünyaca ünlü şehirlerine yönelik füze ve dron saldırıları sonrası bölgede hava trafiği durduruldu.
ÇOCUKLARININ TÜRKİYE'YE DÖNMESİNİ İSTİYORLAR
Küçükada Spor Kulübü'nün 31 kişilik kafilesi de hava sahasının kapanması sebebiyle Katar'da mahsur kaldı.
Aspire Akademi’nin tesislerinde kalarak antrenmanlarına devam eden kafileyi Katar Başkonsolosu Derya Dal da ziyaret etti. Endişeli bekleyişlerini sürdüren aileler, çocuklarının mümkün olan en kısa sürede Türkiye’ye dönmesini talep etti.
"ÇOCUKLARIMIZ ÇOK İYİ, GÜVENDELER"
Katar'dan çocukların ailelerine seslenen kafile sorumlusu Mustafa Gökçe, şu ifadeleri kullandı:
- "Çocuklarımız çok iyi. Güvendeler. Antrenmanlarını yapmaya devam ediyorlar. Ailelerin içi ferah olsun.
- Biraz önce Doha Büyükelçimiz Sayın Mustafa Göksu beni aradı. Dün de zaten Başkonsolos Derya Dal ziyaretimize gelmişti. Kendileriyle görüştük. Devletimiz var olsun, hiçbir sıkıntımız yok.
- Katarlı yetkililer de ciddi anlamda bizimle ilgileniyorlar. Tek isteğimiz; birbirlerini özleyen aileler ile çocukların birbirlerine kavuşması."
"KONUNUN ERDOĞAN'A KADAR İLETİLDİĞİNİ DUYDUK"
Futbolcu Saffet Bilal Danış'ın babası Hasan Danış ise şöyle konuştu:
- "Normal şartlarda dün gece yola çıkıp, Türkiye'ye dönmeleri gerekiyordu. Uçuşlar iptal edildiği için gelemiyorlar.
- Konunun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a kadar iletildiğini duyduk. Çocuklarımızla her ne kadar telefonda bire bir görüşsek de merak ve endişe içerisindeyiz.
- Çünkü çocuklarımızın kaldığı tesisin hemen 30 kilometre ilerisinde ABD üssü var. Tüm anne ve babalar olarak çocuklarımızın bir an önce evlerine dönmelerini istiyoruz." (DHA)