Kartal'daki faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 17’e yükseldi

Kartal'da çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısı 17'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da incelemelerde bulunmak üzere enkaz bölgesine gitti. Burada gazetecilere konuşan Erdoğan "Buradan almamız gereken dersler var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken binanın enkazına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya eşlik ediyor. Erdoğan beraberindekilerle enkaz başına giderek çalışmalarla incelemelerde bulunuyor.

“ALACAĞIMIZ BİR ÇOK DERS VAR”

Cenaze törenlerine katılacağını açıklayan Erdoğan, facia ile ilgili “Alacağımız bir çok dersler var. Savcılığın soruşturmasının ardından oturup biz de değerlendirmemizi yapıp, atılması gereken adımları kararlı bir şekilde atacağız. Bütün bu çalışmalardan sonra kararlı bir şekilde adımlarımızı atacağız” dedi.

SAĞLIK BAKANI ÖLÜ SAYISININ ARTTIĞINI DUYURMUŞTU

İstanbul Kartal'da çöken binanın enkaz çalışmaları sırasında gece 05.30 saatlerinde 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Bu kapsamda çökmede hayatını kaybeden sayısı 16'dan 17'ye yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal'da çöken binanın enkazından şimdiye kadar 17 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Türkiye Haberleri