Karşıyaka Belediyesi ‘Yaz Spor Okulları’nı açtı

Karşıyaka Belediyesi’nin voleyboldan yüzmeye, masa tenisinden okçuluğa kadar 10 ayrı branşta düzenlediği ‘Yaz Spor Okulları’ başladı.

Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlerin yaz tatillerini sporla ve nitelikli aktivitelerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla "Yaz Spor Okulları"nı başlattı. Belediye Spor İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen bu program çerçevesinde, çeşitli spor branşlarında kurslar veriliyor.

Başlangıç olarak 24 Haziran itibarıyla başlayan eğitimler, voleybol, atletizm, temel hareket eğitimi, masa tenisi, jimnastik, okçuluk, yüzme, kano, basketbol ve judo gibi farklı branşlarda gerçekleştiriliyor. Her branş için modern tesisler kullanılıyor: Voleybol için Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu, atletizm için Semra Aksu Atletizm Pisti, temel hareket eğitimi, masa tenisi, jimnastik ve okçuluk için 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu gibi.

Yüzme dersleri Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu'nda, kano dersleri ise Tahir Secder Akıncı Deniz Kanosu Eğitim Merkezi'nde veriliyor. Ayrıca, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde de jimnastik ve judo eğitimleri düzenleniyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, programla ilgili olarak, çocukların ve gençlerin hem bedensel hem de ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurgulayarak, yaz tatillerini sağlıklı ve nitelikli aktivitelerle değerlendirerek mutlu ve sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Programa gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Ünsal, tüm çocukları ve gençleri Yaz Spor Okulları'na katılmaya davet etti.

Türkiye Haberleri