Iğdır'da karpuz hasadı erken başladı. Üretici Alican Akçan'ın tarla hasadına Iğdır Valisi Ercan Turan ve Tarım İl Müdürü Ahmet Tingiş de katıldı.
Üretim hakkında bilgi veren Akçan, "100 dönüm ekmekteyim, her yıl hasada diğer üreticilerden 40 gün bazen 60 gün önce başlamaktayım. Bu şekilde pazar sorunu da yaşamıyoruz. Bu yıl Adana ile aramızda 10 günlük bir fark oldu. Yaptığım işten çok memnunum. Birçok bölge illerin ihtiyacını karşılıyoruz ve iç piyasaya da veriyoruz. Bu işi severek, aşk ile yapıyorum" dedi.
Akçan, şu anda 600 ton karpuzlarının mevcut olduğunu, bunu bin tona taşımayı hedeflediğini söyledi.
"CİDDİ BİR AVANTAJ"
Iğdır Valisi Ercan Turan da yaptığı konuşmada, "Karpuz hasadımızı başlattık. Iğdır’da yıldan yıla hem üretimin niteliği artıyor hem niceliği artıyor. Hesapladığımızda Adana ile bir haftalık fark olması ciddi bir avantaj." dedi.
"HASADI 25 GÜN ERKENE ÇEKMİŞ OLDUK"
Tarım İl Müdürü Ahmet Tingiş ise şu ifadeleri kullandı:
"Üreticimiz 100 dekarlık bir alanda üretim yapmakta, yaklaşık olarak bin ton gibi bir rekolte bekliyoruz. Bu yıl yağmurun bol olması sebebiyle üreticimizin arazilerin yüksek miktarda bir verim oluştu. Üreticimize Adana usulü malçlama ve damlama ve mini tünel sistemi ile yaklaşık olarak hasadı 25 gün erkene çekmiş olduk. Kendi çapında küçük hasatlar yapıyordu, bugün itibariyle üreticimizin tam hasadına başlamış olacağız. Biz üreticilerimizin her daim yanındayız, yeter ki üreticilerimiz üretsinler."