Tekirdağ'da eşi 32 yaşındaki Buse Ateş Suna'yı döverek öldüren 46 yaşındaki Enes Suna 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen yılın Şubat ayına meydana gelen olayda Enes Suna tartıştığı eşi Buse Ateş Suna'yı döverek ağır yaralamıştı. Genç kadın hastaneye kaldırılırken eşi ise tutuklanmıştı.
DAVA AÇILDI
Enes Suna hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı. Tutuklu sanık mahkeme önüne çıkana kadar eşi hastanede 14 Nisan'da hayatını kaybetti.
Suna'nın ölümü sonrası savcılık, Enes Suna hakkında 'Kasten öldürme' suçundan dava açılması için ek iddianame hazırladı. Ek iddianamede, sanığın 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle yargılanması talep edildi.
5'İNCİ DURUŞMA GÖRÜLDÜ
Enes Suna'nın yargılandığı davanın 5'nci duruşması bugün görüldü.
Mahkemede son sözleri sorulan tutuklu sanık Enis Suna, "Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum, ben eşimle severek evlendim. Babası bizi sürekli boşatmaya çalışıyordu. Ben eşimi dövmedim, Olay gecesi de babası eşimi aradı, sonrasında eşim evi terk etti" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Enis Suna'ya, 'Kastın aşılması suretiyle öldürme' suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.
"16 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ"
Duruşmanın ardından katledilen Buse Ateş Suna'nın ailesinin avukatı şunları söyledi:
"İlimizde işlenen ve maktul Buse Ateş'in ölümü ile neticelenen cinayet davasının karar duruşmasındaydık. Yapılan yargılama ve toplanan deliller neticesinde sanığın eşini kasten öldürme sebebiyle Cumhuriyet Savcılığı'nın mütalaasına ve bizim taleplerimize uygun olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmiş olmamıza rağmen, sayın mahkemece Türk Ceza kanunun 87'inci maddesinden neticesi sebebi ile yaralamanın ölüme dönüşmesi neticesinde kastı aşan öldürme fiilinden 16 yıl hapis cezası verildi sanığa.
Tabi ki biz verilen hükümden memnun değiliz. Son derece üzgünüz, elbette üst mahkemeye bu hükmü taşıyacağız. Biz sanığın eyleminin kasten eşini öldürme eylemi olduğunu düşünüyoruz. Gerekli hukuki yollara başvuracağız" dedi.