Film gibi kuyumcu hırsızlığında maskeli soyguncular yakalandı

Karabük'te kuyumcu soygununda 20 kilogram altın çalan 3 kişi ve gözcülük yapan 1 kişi yakalandı. Soyguncular çalışanları tehdit ederek altınları aldı, ancak kasayı açamadı. Çalınan altınlar ve olayda kullanılan silahlar ele geçirildi. Şüphelilerden ikisinin kardeş olduğu belirlendi. Diğer bağlantıların tespiti için çalışmalar sürüyor.

Karabük'te dün (10 Ocak) saat 17.40'ta Safranbolu Atatürk Mahallesi’nde gerçekleşen soygunda, kar maskeli 3 kişi, tabanca ile bir kuyumcuya girdi.

Çalışanların cep telefonlarını toplayan ve alarm tuşuna basmalarını engelleyen soyguncular, vitrindeki 20 kilogram altını çantaya doldurdu. Kasayı açtıramayan şüpheliler hızla kaçtı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 15 saat süren çalışmalar sonucu şüphelilerin metruk bir evde yakalandığını açıkladı.

Gözcülük yaptığı değerlendirilen bir kişinin de gece yarısı gözaltına alındığını belirten Yavuz, şüphelilerden ikisinin kardeş olduğunu ve 19-21 yaşlarında olduklarını kaydetti. Kolluk kuvvetlerinin titiz çalışmasıyla altınlar ve olayda kullanılan silahlar ele geçirildi.

Soyguncuların yakalandığı ev

Vali Yavuz, diğer şüpheli bağlantıların tespit edilerek adalete teslim edilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Türkiye Haberleri