Kamera Görüntülerinde Arkadaşını Görünce Dondu Kaldı

Tuzla'da bir eve giren hırsızlar 197 bin 600 dolar nakit para ve 400 gram altını çalarak olay yerinden kaçtı. Hırsızlık olayının ardından çalışma başlatan polis, güvenlik kameralarından belirlediği araç plakası üzerinden hırsız çiftlerin de arasında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. 3 hırsız tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hırsızlardan çift olanların ev sahibinin yakın arkadaşı olduğu öğrenild

Müslim SARIYAR

Tuzla Aydınlı'da 09 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen hırsızlık olayının ardından çalışma başlatan Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda ve incelenen kamera görüntülerinde, şüpheli bir şahsın kendisini şapka ile kamufle ederek elindeki poşetle ikamete girdiği, yaklaşık bir saat sonra olay yerinden ayrıldığı belirlenmiş, bir sokakta ticari taksiye bindiği ancak taksinin önünü kesen
başka bir araca binerek araç sürücüsü ile birlikte hızla uzaklaştıkları tespit edildi.

HIRSIZ YARDIM ETTİĞİ ARKADAŞI ÇIKTI

Polis yaptıkları çalışmada hırsızlık yapılan ev sahibiyle yakın arkadaş olan F.B. isimli şahsın, eczaneye gitmek için, ev sahibinden arabasının anahtarını istediği, araba anahtarında ikamet anahtarının da takılı olduğu, şüpheli F.B.’nin bu sayede elde ettiği ikamet anahtarını kopyaladıktan sonra geri verdiğini belirledi.

KOPYALADIĞI ANAHTARI EŞİNE VERDİ

F.B.’nin kopyaladığı anahtarları eşi Y.E.B.’ye verdiği ve kardeşi M.B. ile olayı planladıkları, M.B.’nin anahtarla eve girdiği, olayı gerçekleştirdikten sonra Y.E.B.’nin kullandığı araçla olay yerinden kaçtıkları tespit edildi.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Hırsızların kimliklerinin belirlenmesinin ardından Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, F.B ile eşi Y.E.B'yi gözaltına aldı. Çift ifadelerinde, "Çalınan ziynet eşyalarını pay ederek yarısını M.B'ye verdik. Bize düşen parayı da altın ve TL yaptık" dedikleri öğrenildi. Evde yapılan aramalarda ise 1 kilo 90 gram altın ile 139 bin TL para ele geçirildi. Operasyonda evde bulunamayan M.B, ise önceki gün gözaltına alındı. 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye Haberleri