Kalamış Yat Limanı'nda gizlilik krizi!

Fenerbahçe Kalamış'ta marina ihalesini kazana Vahi Karaaslan'ın Kalamış'ta yeni bir Galataport inşası planında olduğu iddia edildi. Konuyu Halk Tv'ye değerlendiren Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Halk tv'ye dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Koç Holding'i gerisinde bırakarak Fenerbahçe Kalamış'taki marina ihalesini kazanan Vahit Karaaslan'ın yeni bir Galataport inşa etme hazırlığı içinde olduğu iddialarını değerlendiren Kösedağı, şöyle konuştu:

"Biz bu dosyaya yani ihale şartnamesini erişmek istedik ancak gizlilik kararı var. Gizlilik kararı neden alınmış anlamış değiliz. Belki de burası boydan boya değişecek bilmiyoruz.

Bu inşa ile birlikte marina tekne ve yatlarla dolu olacak. Deniz ve oksijensiz kalacak bu bölge. Kalamış koyu yok olacak.

MARİNA KAPASİTESİ BÜYÜTÜLECEK Mİ?

En büyük endişemiz burada yeni bir imar planının ortaya çıkması. Ben belediye başkanı olarak marinanın uzamasına izin vermeyiz. Bu Kadıköy halkı için. Buranın geliri bizi ilgilendirmez. Kalamış'ın yok olmasına izin vermeyeceğiz."

Habertürk'te yer alan haberde ise Kalamış parkıyla ilgili endişeler yer aldı. Habertürk'e konuşan Kösedağı "Kalamış İstanbul’un son yeşil alanlarından bir tanesi. Kadıköylülerin ve İstanbulluların uğrak noktaların başında geliyor. Burası Kadıköy halkınındır. Kamusal ve aktif kullanılan bir alandır. Bu sene burada Euro 2024 maçlarını burada yayınladık. Yaklaşık 300 bin insan geldi. Yine burada bir festival yapacağız. O da yakın zamanda başlayacak. Kalamış Marina oradan buraya kadar uzayamaz. Kalamış Parkı’na herhangi bir müdahaleyi asla kabul etmeyeceğim. Biz Kalamış Parkı’mızı kimseye vermeyiz. 505 milyon dolar da verseler, 2 milyar dolar da verseler o bizim sorunumuz değil. Kadıköy halkının sorunu değil. Kadıköy halkı olarak da bütün yasal yollarımızı sonuna kadar kullanırız" dedi.

Türkiye Haberleri